Vitamin Untuk Pelajar

Vitamin Untuk Pelajar

Ramai ibu bapa & guru-guru yang bertanya, apakah supplement terbaik untuk student. Insya Allah entry kali ni saya akan share tentang supplement terbaik untuk student.
For Brain Development, amalkan pengambilan Omega guard and Lecithin…jgn tekejut tau..lecithin ni bukan sekadar untuk pecah lemak ..dan omega ni bukan sekadar untuk kesihatan jantung..ia lebih dari tu..
 
Omega Guard

Omega Guard-minyak ikan terbaik di dunia-mengandungi satu rangkaian penuh 7 asid lemak omega 3 semulajadi iaitu EPA,DHA,ALA,dll. EPA menyihatkan jantung dan sendi manakala DHA pula penting bagi perkembangan otak dan fungsi2 otak.

Lecithin
“Sains akademik nasional telah menentukan bahawa kolina adalah penting dalam pemakanan kerana ia meningkatkan kesihatan otak,hati,sistem kardiovaskular dan pembiakan.Kolina adalah suatu komponen neuro-penghantar asetilkoina yg terlibat dalam penghantaran mesej kepada otak dan sistem saraf.lecithin adalah kompaun semulajadi yg membantu bdn menyerap zat2 larut lemak.Lecithin soya adalah sumber sajian yg utama bagi kolina iaitu suatu bahan yg boleh meningkatkan kesihatan otak hati sistem kardiovaskular,dan sistem pembiakan.
 
PENTING UNTUK FUNGSI OTAK
Acethylcholine penting untuk fungsi otak – berfikir, ingatan, konsentrasi, menentukan kita berdiri, berlari, makan, bercakap, tidur, penghadaman dsb
Acethylcholine merupakan sejenis neurotransmitter yang terlibat dalam penerimaan, penyimpanan dan penghantaran maklumat yang betul ke otak. Jika bekalannya cukup, maka fungsi-fungsi ini dapat dilakukan. Jika tidak fungsi itu akan tergugat. Acethylcholine dihasikan dari cholin. Cholin mudah diperolehi dari lecitin
• Lecitin meningkatkan bekalan cholin dan acethylcholine – kerana 30% otak adalah terdiri daripada lecitin, manakala 70% lemak di hati (liver) adalah lecitin.


Menarikkan fakta ini?

 

B Complex

Sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein, Anti stress (sebagai penenang), Membantu meninggikan sistem pertahanan badan, menukarkan makanan(glukos) kepada tenaga dan membantu pelajar berfikiran positif sentiasa(mood baik..)…so, bila kurangnya stress dan mood happy, secara automatik pemikiran & daya menumpuan akan lebih baik. Vitamin B juga dapat melahirkan wajah yang cantikberseri dan tidak kusam.
 
Vita C
 
Sangat penting untuk menjaga salur darah, sebagai antioksidan dan membantu meningkatkan antibodi. Vitamin C membantu pembentukan kolagen dengan lebih baik.

Basic :
Lecithin
B Complex 


Optimum
Jika anda mempunyai bajet yg lebih, boleh add on :

+ Omega & Vita C 

credit

 ===========================================

 * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. ___________________________________________ 

UmmiMamaBiz [ Rokiah Haizal ]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 867860]
HP/WhatsApp [ 013-7089 305 ]
rokiahaizal@gmail.com

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge