Vitamin penting semasa berjalan jauh

Vitamin penting semasa berjalan jauh

Alhamdulillah, hari ini (29 Ogos) kami dah selamat sampai ke Malaysia dari Guangzhou, China. Jauh perjalanan, luas pengalaman. Dari tawar menawar menggunakan calculator dan mencari makanan halal..semuanya pengalaman yang berharga. Sepanjang perjalanan, kesihatan kami sekeluarga adalah sangat-sangat penting. Sediakan paying sebelum hujan.. kalau dah hujan pun sekurang-kurangnya ada back up untuk kembali sihat.

Antara vitamin-vitamin yang paling penting saya syorkan untuk berjalan jauh adalah seperti berikut:

1) Nutriferon
– Nutriferon merupakan vitamin penting untuk menguatkan imuniti badan. Jika demam, dah tak perlu ambil panadol..ambil Nutriferon, insyaAllah badan lebih sihat. Kalau tak demam pun boleh ambil Nutriferon. Apa yang best, untuk ibu menyusu… ia mampu memperkuatkan system imunisasi badan si ibu dan bayi…jadi ia bertindak dua dalam satu. Alhamdulillah, sepanjang perjalanan di sini..kami diberikan kesihatan yang baik..cuma baby ada selsema sedikit..tapi keseluruhan semuanya sihat kerana ada perlindungan

Nutriferon

2) Vitamin C plus
– Semua dah tahu kepentingan vitamin C kan? Ia juga berfungsi memperkuatkan system imuniti badan. Sehari sebiji je ambil insyaAllah.. kesihatan akan bertambah ..jauhlah semua demam dan selsema

Vitamin c plus Shaklee

3) Lecithin dan Alfalfa
– Dua kombinasi ini juga amat penting untuk mereka yang suka makan-makan ni. Nampak je tempat makan kat Negara orang, selera makan akan meningkat sebab perasaan ingin mencuba. Lecithin dan alfalfa merupakan vitamin basic untuk diet. Lecithin bertindak untuk membakar lemak manakala alfalfa bertindak sebagai detox dan amat bagus untuk ibu menyusu seperti saya.

lecithin dan alfalfa

Inilah vitamin-vitamin Shaklee yang saya bawa sepanjang perjalanan di Guangzhou China. Apa-apapun kita berusaha, allah yang tentukan..badan sihat, mudah berjalan. InsyaAllah, perjalanan berkelana seterusnya adalah ke Turki dan Arab Saudi untuk menunaikan umrah. InsyaAllah perjalanan seterusnya akan datang ini bersama suami ditaja sepenuhnya oleh Shaklee. Semoga perkongsian ini member manfaat kepada semua

Comments

  1. ada vitamin untuk perjalanan jauh ya. memang bagus ni…
    Denaihati recently posted…Susu Banyak dan Kulit Cantik dengan EPHYRAMy Profile

  2. Wahhh. Bestnya. Tahniah sebab qualify ticket ke sana. Hihi

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge