Tips Kuatkan Rahim dan Elakkan Keguguran

Tips Kuatkan Rahim dan Elakkan Keguguran

Pertanyaan ibu yang mengalami keguguran

Sejak akhir-akhir ini, ummi banyak menerima sms/whatsApp bertanyakan bagaimana cara nak kuatkan rahim? Kalau Shaklee, nak ambil apa ye? Shaklee boleh bantu tak? Semua persoalan ini adalah dari ibu-ibu yang pernah keguguran dan ibu-ibu yang bersedia untuk hamil dan takutkan keguguran.
Semua ibu takutkan gugur… itu reality, yelah..siapa tak sayang ..baby dah ada dalam perut tiba-tiba dah takde. Ummi sendiri pernah mengalami masa anak pertama.. Sakit yang dialami tak rasa, tapi sedih kehilangan itu lebih lagi. Tetapi anggaplah “Allah nak berikan yang lebih baik dari itu”. Think positive dan move on…

rahim ibu

Rahim ibu, bermulalah kehidupan seorang khalifah

Rahim ibu

Amat penting seorang ibu menjaga rahim sebaik mungkin..Kalau ingat pesan orang dulu2…kecil2 lagi mak ayah dah pesan ..jangan main lasak2 awak tu perempuan!!. Tak lain tak bukan untuk menjaga anugerah penting seorang ibu. Tak lain tak bukan untuk melahirkan waris seorang ibu dan ayah nanti.

Dari Wikipedia, rahim bermaksud peranakan atau uterus ialah organ seks pembiakan wanita yang bertindak balas terhadap hormon utama kebanyakan mamalia atau manusia. Salah satu ujungnya adalah servik, membuka ke dalam vagina, dan ujung satunya yang lebih luas, yang dianggap badan rahim, disambung di kedua sisi dengan tabung Fallopian. Jadi AMATLAH penting Wanita untuk menjaga organ yang sangat berharga ini

Tips kuatkan rahim dan elakkan keguguran

Jadi, sebagai jawapan ummi kepada mereka yang bertanyakan mengenai bagaimana nak kuatkan rahim?? Jawapan ummi, cubalah amalkan tips-tips berikut:

a) Amalkan makanan yang segar dah elakkan makanan yang diproses. makanan yang diproses mengandungi bahan kimia yang memudaratkan.
b) Elakkan pemakanan yang bersifat “tajam” dan “sejuk” – termasuk jeruk, asam boi dan seangkatan dengannya.
c) Amalkan zikir ini- Al Musowwir. Amalkan secara konsisten dan berdoa bersungguh-sungguh.
d) Amalkan makanan tambahan yang mampu menguatkan otot rahim dan penghasilan telur yang sihat.

Salah satu supplement yang terbukti membantu menguatkan rahim adalah ESP Shaklee. ESP adalah sumber protein tambahan terbaik yang membantu menguatkan rahim bagi mengelakkan masalah keguguran berlaku dan membantu pembentukan janin yang sempurna. ESP ni juga insyaAllah akan memberi anda tenaga dan BONUS, kulit ibu dan bayi yang cantik.

InsyaAllah dengan izin Allah, ibu – ibu boleh mengandung dan melahirkan zuriat yang soleh dan solehah. Amin

ktt esp

ESP Membantu ramai ibu-ibu untuk zuriat

 

sid320 Cara makan Omega Guard Shaklee untuk anak

Rokiah Abdul Hamid
Senior Coordinator
013-7089305 Shaklee Independent Distributor
email: rokiahaizal@gmail.com
FB Page : UmmimamaBiz
cara order shaklee

 

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge