7 Tips Persediaan Perjalanan ke Korea Selatan

7 Tips Persediaan Perjalanan ke Korea Selatan

7 Tips Persediaan Perjalanan ke Korea Selatan

Alhamdulillah, bukan main happy bila dapat berita suami akan outstation keluar negara…bolehla menumpang sekaki. Apa entah lagi ke Korea Selatan…memang tak pernah pergi lagi,selalu tengok cerita-cerita Korea je..ni dah ada peluang. Alhamdulillah dah pergi pun ke Korea Selatan pada 23-28 Julai 2017 yang lalu. Best..memang best, ke bestan nya mengalahkan kepenatan kaki yang berjalan…Insyaallah, ummi akan kongsikan suasana di sana dalam blog ini. Tapi sebelum ke sana, kenalah ada persediaan. Kat sini ummi kongsikan persedian sebelum berangkat ke Korea Selatan.

read more

Memori 2014: Ziarah Umrah-Istanbul 5 Bintang Tajaan Shaklee

Memori 2014: Ziarah Umrah-Istanbul 5 Bintang Tajaan Shaklee

Hari ini 26 Disember 2015, genap setahun berlalu saya dan suami memperolehi tiket percuma tajaan Shaklee untuk menunaikan umrah dan ziarah ke kota Istabul, Turki. Pada asalnya nak menulis mengenai pengalaman di Turki ini setahun yang lalu..tapi tak kesampaian.. Alhamdulillah hari ini berpeluang berkongsi cerita mengenai lawatan ke Kota Istanbul. Terima kasih Shaklee Malaysia kerana memberi peluang kepada kami berdua yang berada di Skudai Johor ini untuk mengikuti trip 5 bintang ini.

Sebelum Ziarah ke Istanbul Tajaan Shaklee

Orang kata nak seribu daya, taknak seribu dalih… Tapi itulah saya..kalau saya nak sesuatu insyaAllah kita doa dan usahkan. Alhamdulillah terpilih juga menunaikan umrah dan ziarah Istanbul secara percuma. Saya katakan ia bukan mudah bagi ahli Shaklee seperti saya untuk berjaya mendapat 2 tiket…Alhamdulillah ia menjadi realiti di bawah keloloaan Shaklee.. Alang-alang buat..buat Shaklee sampai betul-betul berjaya.

read more

Percutian Ringkas di La Stella Water Theme Park Starhill

Percutian Ringkas di La Stella Water Theme Park Starhill

Percutian Ringkas di La Stella Water Theme Park Starhill

Alhamdulillah, hari ini 23 Disember 2015, dapatlah kami sekeluarga meluangkan masa berkualiti bersama-sama sambil bermandi manda. Bila disebut ‘ La Stella Water Theme Park’ seolah-olah kami sedang bercuti di luar negara…Walhal tidak! Sepanjang cuti sekolah ni..memang berjalan-jalan ke luar negeri, padahal kat negeri sendiri ni pun dah banyak tempat percutian menarik seperti legoland, hello kitty town, angry bird activity park, air terjun kota tinggi, desaru dan banyak lagi. Tapi kali ni.. kami pergi dekat kempas je .. ke arah sekolah anak aje…

read more

Vitamin penting semasa berjalan jauh

Vitamin penting semasa berjalan jauh

Alhamdulillah, hari ini (29 Ogos) kami dah selamat sampai ke Malaysia dari Guangzhou, China. Jauh perjalanan, luas pengalaman. Dari tawar menawar menggunakan calculator dan mencari makanan halal..semuanya pengalaman yang berharga. Sepanjang perjalanan, kesihatan kami sekeluarga adalah sangat-sangat penting. Sediakan paying sebelum hujan.. kalau dah hujan pun sekurang-kurangnya ada back up untuk kembali sihat.

Antara vitamin-vitamin yang paling penting saya syorkan untuk berjalan jauh adalah seperti berikut:

read more

Perjalanan di Guangzhou China part 3

Perjalanan di Guangzhou China part 3

Hari rabu 27 Ogos kami duduk di hotel sahaja..tak kemana, Tapi hari Khamis 28 Ogos adalah masa berjalan lagi..jalan-jalan dan shopping, itulah matlamat kami hari ini. Perjalanan hari keempat kami adalah bermula dengan melawat Guangzhou Tower. Kagum dengan teknologi mereka.. Sebenarnya bukan kagum dengan Guangzhou Tower, tetapi bangunan-bangun pencakar langit yang sangat banyak di kawasan ini.. macam biasa, aktiviti kami snap-snap gambar di sini.

Guangzhou Tower

bangunan Pencakar langit di Guangzhou Tower

guangzhou tower

Guangzhou Tower dikenali juga canton Tower atau female tower

makanan halal di Guangzhou

makanan halal guangzhou

Selepas itu, kami di bawa melawat New Lychee wan River. Sungai kecil yang bersambung dengan sungai besar iaitu Pearl River. Kagum juga dengan hiasan di sini, sungai pun boleh jadi tempat tarikan pelancong.

read more