Cara Terima Duit Mobile Transfer Maybank2u Guna Handphone Sahaja

Cara Terima Duit Mobile Transfer Maybank2u Guna Handphone Sahaja

Pakai Handphone Sahaja Boleh Terima Duit dari Mobile Transfer Maybank2u

Pernahkah kawan-kawan tiba-tiba terima sms yang orang nak masuk duit guna Mobile Transfer Maybank2u? Tiba-tiba dapat Txn ID dan kemudian dapat pula nombor PIN untuk terima duit? Mungkin kebanyakan orang dah tahu, tapi inilah pengalaman pertama saya terima bayaran Shaklee menggunakan Mobile Transfer Maybank2u Apps.

Apa itu Mobile Transfer Maybank2u?

Mobile Transfer Maybank2u adalah cara kita terima duit hanya menggunakan handphone. Semuanya hanya menggunakan Maybank2u Apps. Ini bermakna, kita boleh juga boleh hantar dan terima duit hanya menggunakan handphone. Best kan? Memudahkan lagi keadaan untuk terima dan hantar duit hanya menggunakan handphone. Oh ye, saya difahamkan, duit mesti diambil (di pindahkan ke akaun maybank kita) dalam tempoh 24 jam. Yang penting kena ada Tx ID dan Nombor PIN. Jadi mudahlah saya nak terima bayaran pembelian produk Shaklee atau orang yang nak mendaftar ahli Shaklee kan?

read more

Tips Kuatkan Rahim dan Elakkan Keguguran

Tips Kuatkan Rahim dan Elakkan Keguguran

Pertanyaan ibu yang mengalami keguguran

Sejak akhir-akhir ini, ummi banyak menerima sms/whatsApp bertanyakan bagaimana cara nak kuatkan rahim? Kalau Shaklee, nak ambil apa ye? Shaklee boleh bantu tak? Semua persoalan ini adalah dari ibu-ibu yang pernah keguguran dan ibu-ibu yang bersedia untuk hamil dan takutkan keguguran.
Semua ibu takutkan gugur… itu reality, yelah..siapa tak sayang ..baby dah ada dalam perut tiba-tiba dah takde. Ummi sendiri pernah mengalami masa anak pertama.. Sakit yang dialami tak rasa, tapi sedih kehilangan itu lebih lagi. Tetapi anggaplah “Allah nak berikan yang lebih baik dari itu”. Think positive dan move on…

read more

Tips Blogwalking Untuk Mereka Yang Baru

Tips Blogwalking Untuk Mereka Yang Baru

Kepentingan Blogwalking

Hari ini, anak Shaklee saya bertanya mengenai bagaimana nak bermula dengan blogwalking? Apa itu blogwalking dan apa kepentingannya? Untuk mereka yang baru dalam blog dan website, mereka perlu tahu mengenai BW atau Blogwalking ini.

blogwalking

Metafora Blogwalking

Apabila kita menjalankan perniagaan, perkara utama adalah menarik pelanggan untuk datang kepada kita. Jika kita buka kedai di Midvalley dengan perhiasan dalaman yang menarik dan cantik, serta produk-produk yang tersusun rapi tentulah kita mengharapkan pelanggan yang ramai datang ke kedai kita. Dengan itu, produk akan mampu dijual.

read more

Cara Semak Kedudukan Keyword Anda di Google

Cara Semak Kedudukan Keyword Anda di Google

Assalammualaikum dan selamat pagi..pagi-pagi jumaat ni tergerak hati nak kongsi tips dan trik mengenai cara semak kedudukan keyword di google. Ramai yang dah tahu dan masih ramai yang tak tahu. Bagi peniaga seperti ummimamabiz, ia merupakan perkara yang sangat penting untuk disemak supaya kita tahu dimana kedudukan kita berada di dunia online..

Di dunia blog dan website, keyword search di google adalah sangat penting bagi memudahkan orang lain mencari blog kita. Jika berada di page pertama di google lagilah sangat mudah untuk orang mencari. Ia juga adalah hampir sama dengan memperolehi pengiklanan percuma di google…Ya lah..siapa taknak iklan percuma kan? Terutama peniaga Shaklee seperti saya.

read more

Salah Faham LABEL Botol Vitamin

Salah Faham LABEL Botol Vitamin

Pernah tak kita lihat pada botol Shaklee dan terbaca statement ni.   “If pregnant or nursing, ask a health care professional.”   Statement ni ada tertulis pada botol alfalfa. Eh, kata alfalfa untuk ibu menyusu? Milk booster la hape..tapi kena consult health care plak..bahaya ke sebenarnya?       SALAH FAHAM Ishh..tak boleh untuk ibu2 hamil or menyusu sebenarnya..boleh efek kot..pandai2 je dealer ni kata baik untuk milk booster la hape..terang-terang kata tak boleh kot.   BETUL & FAHAM Alfalfa sebenarnya telah digunakan sejak berzaman sebagai milk booster. Ia memang sudah terkenal dengan fungsinya yang memeriahkan susu.   Label tersebut ditulis begitu kerana ujian terhadap alfalfa tak dibuat ke atas ibu mengandung dan menyusu. Menurut undang-undang pelabelan, produk yang mana ujian klinikal tidak dijalankan ke atas golongan hamil dan menyusu bayi, harus memasukkan pernyataan tersebut di dalam labelnya. Shaklee mematuhi syarat-syarat yang ditetapkan bagi menjaga kredibiliti dan kualitinya.   Oleh itu, beberapa produk seperti Alfalfa, Omega Guard dan Vivix dilabelkan sedemikian bagi mematuhi rules & regulation ini.   Anda juga mungkin terjumpa statement ini (dalam kotak merah):   SOALAN: Ha, apa pulak ni? Kata Shaklee boleh kurangkan tu, kurangkan ni, rawat tu, rawat ni, cegah penyakit la..tapi terang2 kata not to cure or prevent any disease. Ce jawab!   JAWAPAN: Sebenarnya label tersebut adalah mengikut FDA Code of Federal Regulations untuk Food Labelling. Shaklee didaftarkan atas Food Labelling. So, suplemen yang berdaftar dengan FDA adalah dikategorikan sebagai Food atau MAKANAN.    

Penting sebenarnya untuk kita ketahui dan fahami maksud-maksud labelling produk-produk makanan ni. Berhati-hatilah kerana telah ada rules and regulation yg ditetapkan, mana2 produk yg claim boleh menyembuhkan penyakit tanpa label2 berikut amatlah diragui. 
Ini kerana hanya ubat-ubatan (drug) saja yang boleh menggunakan claim di atas (untuk merawat dan sebagainya). Ubat terdiri daripada drugs. So, bila claim boleh merawat, bukankah sama seperti mengandungi drugs juga? fikir-fikirkanlah.
Kemungkinan juga produk itu tidak menepati piawaian yang ditetapkan.

read more