Langkah-langkah Asas Menjalankan Perniagaan Shaklee Secara Online 2016

Langkah-langkah Asas Menjalankan Perniagaan Shaklee Secara Online 2016

Tahun Keempat Perniagaan Online Shaklee

Alhamdulillah, 2016 ni merupakan tahun ke 4 saya aktif sebagai ahli Shaklee menjalankan perniagaan Shaklee Secara Online. 5 tahun lalu saya mengambil Shaklee hanya untuk kesihatan diri terutamanya untuk penyusuan anak kedua saya sebelum bersedia menjalankan perniagaan Shaklee secara online. Sepanjang 4 tahun berniaga secara online memang banyak asam garam, tapi dengan niat nak bantu lebih ramai orang untuk sihat melalui pemakanan produk kesihatan yang halal, saya tetap teruskan usaha ini. Walaupun ramai mencadangkan untuk aktif di dunia OFFLINE, tetapi bagi saya…seorang ibu yang mempunyai 3 orang anak, jika berniaga dengan cara yang betul di dunia ONLINE..insyaAllah pasti akan Berjaya. Di sini, saya kongsikan tips bagaimana ingin Berjaya dengan Shaklee secara online. Tips ini juga boleh digunakan untuk perniagaan lain selain Shaklee.

read more

Contoh Jawapan Surat Rayuan Haji 2016

Contoh Jawapan Surat Rayuan Haji 2016

Contoh Jawapan dari Tabung Haji Berkenaan Surat Rayuan Haji 2016

Jika tidak membuat rayuan, confirm tak dapat… tapi sekurang-kurangnya kita harus mencuba untuk membuat rayuan tak kira untuk diri kita atau mak ayah kita. Di dalam blog ummimamabiz ni, pernah saya kongsikan artikel bertajuk “Wajibkah Menulis Surat Rayuan Haji” pada 2015 yang lalu. Setiap bulan, beribu pelawat yang datang dan saya berharap ia member sedikit sebanyak panduan buat semua.

Permohonan bagi pihak ayah dan mak mertua untuk tahun 2015 yang lalu telah ditolak, tapi tidak bermakna saya akan berputus asa. Tabung haji pun dah ada saluran mudah.. surat boleh di pos, di hantar by hand atau hantarkan sahaja melalui email. Since kerja saya hanya di hadapan computer (buat bisnes Shaklee secara online), jadi saya hanya email surat rayuan haji 2016 yang baru kepada th-info@lth.gov.my . Jawapan daripada pihak tabung haji adalah saya kongsikan di sini.

read more

Selamat Datang Tahun 2016 ..Perjalanan Baru Bermula

Selamat Datang Tahun 2016 ..Perjalanan Baru Bermula

Assalammualaikum dan salam sejahtera buat semua pengunjung blog ummimamabiz.com. Di kesempatan hari terakhir 2015 ini saya ingin mengucapkan Selamat Tahun baru 2016…Semoga kehidupan kita hari esok lebih baik dari hari ini..dan kehidupan tahun hadapan lebih baik dari tahun ini.

Selamat datang tahun baru 2016

Azam Baru 2016

Bila sebut tahun baru aje, semua akan sebut azam apa yang mereka ingin lakukan pada tahun hadapan..Walhal azam-azam sebelum-sebelum ini pun tak tercapai.. marilah kita mengubah persepsi, semoga ‘perubahan’ yang kita inginkan akan tercapai..jangan jadikan azam seperti ‘mat Jening yang berangan kosong’

read more

Ayuh Berani Bermimpi dan Realisasikan Impian Anda

Ayuh Berani Bermimpi dan Realisasikan Impian Anda

Pernahkah anda bermimpi yang best-best? Jadi orang kaya,kereta besar, rumah besar, pergi bercuti keluar negara… best kan? Pasti ia menjadi impian ramai orang… tetapi berapa ramai yang sanggup bekerja keras untuk mencapainya? Tiada istilah duduk diam jadi senang lenang, tetapi perlu usaha dan keluar dari zon selesa baru lah impian menjadi realiti. Tahun 2016 semakin hampir, bagaimana dengan impian anda?

hidup berani meraih mimpi

Shaklee Membawa Impian Menjadi Realiti

Baru-baru ini, Master Shaklee yang dah lama sebagai ahli Shaklee ada bertanya di wall facebooknya.. Kemanakah destinasi Percutian Shaklee tahun hadapan?sama ada New Zeland atau Switzerland?ramai yang respon inginkan pergi ke Switzerland.. sebab ramai yang impi-impikan ke sana.

read more

Tips Merancang dan Memaksimumkan Cuti Tahun 2016

Tips Merancang dan Memaksimumkan Cuti Tahun 2016

Rancang Cuti Tahun 2016 Anda

Belum pun masuk tahun 2016, dah ramai pun sebenarnya dah rancang cuti-cuti Malaysia. Sebenarnya rakyat Malaysia ni memang suka sangat cuti. Ia disebabkan di Malaysia ni ramai yang ‘family man’ iaitu orang yang mementingkan keluarga..jadi waktu cuti lah waktu sesuai untuk luangkan masa bersama keluarga..jadi bila cuti 2 perkara ni akan di lakukan oleh rakyat Malaysia:

  • Balik Kampung
  • Pergi bercuti bersama keluarga di dalam atau luar negara

cuti cuti malaysia 2016

Bagi saya, balik  kampung tu satu keutamaan terutama saya yang berada di Skudai dan kampung sendiri di Alor Setar dan kampung belah suami di Klang.. Tapi pada masa yang sama..sempatlah juga bercuti-cuti..kisah saya ada saya kongsikan di travelog dalam ummimamabiz.com ini. Kat sini, saya kongsikan tips merancang cuti sepanjang tahun 2016.

read more