Selamat Hari Raya Aidilfitri 2016

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2016

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 2016 DARI SHAKLEE JOHOR

السَّلاَم ُعَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللّٰهِ وَبَرَكَاتُه

Allahu Akbar..Allahu Akbar..Alllahu Akbar..Allah Maha Besar…dan Segala puji-puji hanya bagi Allah yang menghidupkan kita, yang akan mematikan kita nanti dan akan menghidupkan kita semula…
Berakhir Ramadhan, tibalah Syawal… Syawal di sambut gembira pada masa yang sama, marilah berdoa untuk kita bertemu lagi di Ramadhan akan datang… kekalkan istiqamah dalam beribadah kepadaNya..semoga amalan yang dilakukan diterimaNya InsyaAllah

read more

Langkah-langkah Asas Menjalankan Perniagaan Shaklee Secara Online 2016

Langkah-langkah Asas Menjalankan Perniagaan Shaklee Secara Online 2016

Tahun Keempat Perniagaan Online Shaklee

Alhamdulillah, 2016 ni merupakan tahun ke 4 saya aktif sebagai ahli Shaklee menjalankan perniagaan Shaklee Secara Online. 5 tahun lalu saya mengambil Shaklee hanya untuk kesihatan diri terutamanya untuk penyusuan anak kedua saya sebelum bersedia menjalankan perniagaan Shaklee secara online. Sepanjang 4 tahun berniaga secara online memang banyak asam garam, tapi dengan niat nak bantu lebih ramai orang untuk sihat melalui pemakanan produk kesihatan yang halal, saya tetap teruskan usaha ini. Walaupun ramai mencadangkan untuk aktif di dunia OFFLINE, tetapi bagi saya…seorang ibu yang mempunyai 3 orang anak, jika berniaga dengan cara yang betul di dunia ONLINE..insyaAllah pasti akan Berjaya. Di sini, saya kongsikan tips bagaimana ingin Berjaya dengan Shaklee secara online. Tips ini juga boleh digunakan untuk perniagaan lain selain Shaklee.

read more

Ahli Shaklee Ayer Keroh Berkongsi Testimoni Kebaikan Vivix Shaklee

Ahli Shaklee Ayer Keroh Berkongsi Testimoni Kebaikan Vivix Shaklee

Perkongsian kebaikan Vivix oleh Ahli Shaklee Ayer Keroh Melaka

Ramai yang dok tanya saya..bagus ke vivix shaklee ni? Berbaloi ke dengan harganya? Jawapan saya, dengan izinNya..kita usaha Allah yang akan beri kebaikan. Yang penting kita ikhtiar dan berusaha seperti apa yang dilakukan oleh Puan Syema Hashim. Mula-mula dulu takut sangat nak berikan Vivix Shaklee kepada Ibu dan suami disebabkan harganya… Konon-kononnya mahal..takut tak berbaloi… Tetapi hari ini, puan Syema pula yang berkongsi kebaikan vivix kepada semua dan beliau juga dah menjadi wakil atau ahli Shaklee untuk kawasan Ayer Keroh Melaka.. Ok jom jemput baca 2 testimoni beliau.

read more

Testimoni Pengedar Shaklee Chini, Muadzam Shah dan Keratong

Testimoni Pengedar Shaklee Chini, Muadzam Shah dan Keratong

Kisah Twin Pengedar Shaklee Muadzahm Shah

My twin yang abg demam dan 2 hari…sebab memamng ada asma jadi demam tu beserta dengan asma la…pada hari pertama demam panas sangat suhu cecah hampir 39˚. Nak dijadikan cerita stok PCM memang dah habis kat rumah ni…so jelum2 je la bagi suhu badan tu turun…buka segala baju…pantau keadaan twin abang selalu…

Vitalea for kids membantu asma

Alhamdulillah petang suhu dah turun ke 38…mealshakes abis stok jadi saya bagi susu je la tanpa mealshakes…cuma gantikan dgn vitalea kids…hari ke dua suhu dah menurun ke 37.8 badan dah nampak cergas sedikit dari semalam..saya teruskan bagi suplimen macam biasa…batuk dan bunyi wisel(asma) masih lagi ada tapi saya tetap tak nak bawa ke hospital untuk ambil nebulizer (cuma buat fisio dekat umah je) last petang sebelum maghrib saya bagi lagi sebiji vitalea kids kat twin abg…dalam pkul 10 mlm tu twin abg batuk makin kuat…dr Pengalaman batuk tu untuk kuar kan kahak dn lendir dlm paru2…sy buat fisio tepuk2 kt belakang twin abg smpai la dia muntah lendir yg begitu bnyk…10 minit kemudian nampak pernafasan twin abg dh makin stabil…Alhamdulillah baru sy tau fungsi vitalea mampu mengeluarkan kahak seumpama ambil nebulizer (sedut gas kt hosp) alhamdulillah twin abg dh beransur sembuh hari ni…

read more

Pengedar Shaklee Tanjong Karang, Kuala Selangor dan Ijok

Pengedar Shaklee Tanjong Karang, Kuala Selangor dan Ijok

Jika anda dinggal di sekitar Tanjong Karang, Kuala Selangor dan Ijok, ummi nak sampaikan berita baik buat anda semua. Untuk mereka yang mencari pengedar Shaklee di kawasan ini, anda tidak perlu risau untuk membeli secara Tunai dan Bawa pulang melalui Cash on Delivery (C.O.D) dengan wakil kami di sana iaitu Puan Mas Anira Tasmin. Puasn Mas Anira Tasmin ini juga boleh dikenali sebagai Ira memang aktif COD dan bertemu pelanggan di kawasan ini selain melakukan penghantaran melalui pos laju / gdex ke seluruh Malaysia. Beliau juga mempunyai blog bernama http://www.aniraabdul.blogspot.com/ untuk dikenali oleh orang ramai.

read more