SHAKLEE Terbaik! Pilihan Hati Kami Sekeluarga

SHAKLEE Terbaik! Pilihan Hati Kami Sekeluarga

Harap semua berpuas hati dengan kupasan status halal pada entry yg lalu. Itu antara sebab kenapa Shaklee pilihan saya & keluarga saya. Selain itu,  Shaklee juga mementingkan  standard dan keselamatan produk2nya . Lebih 50 tahun menghasilkan produk melalui sumber alam semulajadi yang selamat,  berkesan dan turut memelihara alam semulajadi.
Sekiranya kita ingin mengetahui dari segi keasliannya (natural) secara general, cuba pastikan setiap botol vitamin yang kita ambil terdapat silica gel atau tidak. Ya, silica gel yg kebanyakan supplemen menggunakannya supaya tahan lama dan tidak mudah rosak. Setiap botol dalam produk shaklee tidak mempunyai silica gel.
Kenapa kita memerlukan makanan tambahan/ supplemen?
—> Kita sering terdedah dengan PENCEMARAN alam sekitar
—> Buah-buahan dan sayuran yg mungkin tercemar dan terjejas.
—> cara penyediaan makanan kerana kebanyakan nutrien akan musnah pada suhu yang terlalu panas.
—> Gaya hidup yang tidak sihat (makan ikut selera rasa) dan selalu STRESS. Stress juga salah satu faktor nutrien hilang dalam badan.                   
—> Gangguan penyerapan nutrisi daripada makanan. 
seperti pengambilan kaffein (kopi, teh dll) boleh mengganggu  nutrien daripada makanan harian yg kita ambil untuk menyerap dengan sempurna di dalam badan.
Shaklee mementingkan kualiti sesuatu supplemen yang dikeluarkan.  Kajian klinikal telah membuktikan keunikan @ kelainan yg ada pada setiap suplemen Shaklee seperti :
Vitamin B-Complex
—>Lengkap dengan kesemua 8 KOMPONEN VITAMIN B. 8 komponen ini mempunyai fungsi yg berbeza tetapi saling memerlukan for optimum function untuk badan kita.
—> Yang penting, complete with 100% Biotin. Biotin sememangnya terlalu mahal. Sebab tu banyak pengeluar supplemen2 mengurangkan kuantiti biotin.
—>Biotin perlu bagi pertumbuhan sel, pengeluaran asid lemak, melabolisme lemak, asid amino, membantu mengekalkan tahap gula dlm darah dan sebagainya.
Vitamin C – Sustained Release
—> Ada di antara kita tertanya2 ‘ kenapa vitamin C Shaklee tak larut dalam air. Kalau vitamin lain, dimasukkan dalam air je dah larut ‘. 
—> Sebenarnya ia larut TETAPI secara perlahan. Iaitu rumusan unik yang membenarkan pelepasan berperingkat. Vitamin C ini akan larut dan dilepaskan sedikit demi sedikit (setiap 1 jam) mengikut keperluan badan. Ia berterusan sehingga 5 jam. 
—> Sebab tu Vitamin C Shaklee dapat  memberi  perlindungan berjam jam lamanya , insyaAllah. Sebab itu juga ia dinamakan SUSTAINED RELEASE.
—> Sekiranya vitamin C terus larut dalam air keseluruhannya  in the same time, pembaziran vitamin C akan berlaku sebab badan kita tidak menggunakan kesemuanya dalam satu masa .
Semua ini telah dikaji dan diuji secara klinikal.
—> Vita-C Shaklee mempunyai bioflavanoid dalam jumlah yg seimbang (120mg) & mempunyai rose hip (sumber antioksidan)
 
Caratomax
—> Pro Vitamin A. Lebih berkesan dan lebih selamat daripada vitamin A kerana pengambilan vitamin A yg terlalu banyak boleh menjadi toxicity dalam badan. 
ESP – Soy Protein Isolate Powder
—> Sumber Protein Soya TERBAIK mengandungi 9 asid amino yang tidak dapat dibuat oleh badan kita tetapi ia memerlukannya. Sila klik DI SINI untuk mengetahui lebih lanjut tentang Cara Pemilihan Soya Berkualiti.
—> Shaklee Menggunakan Protein Soya Bukan-GMO. iaitu tidak merubah kandungan genetik organismanya.
—> Rendah lemak, bebas laktosa & bebas kolesterol.
Banyak lagi kelebihan/kelainan/difference dalam supplemen2 SHAKLEE. insyaAllah kita sama2 akan berkongsi lebih lanjut bagi setiap supplement shaklee pada entry2 akan datang.
Ingatlah…
 Vitamin BUKAN penyembuh AJAIBbagi sesuatu penyakit atau jawapan kepada KEPERLUAN pemakanan seharian kita.Vitamin BUKAN Ubat  tetapi merupakan supplemen atau makanan tambahan untuk membekalkan vitamin dan mineral yg cukup dalam badan kita.
Pendek kata, badan kita sememangnya memerlukan makanan tambahan/supplemen. Pilihan di tangan anda samada mendapat supplemen daripada cara sintetik, organic atau semulajadi/natural.
« Ingin memberi yang terbaik utk diri dan keluarga kita ? Jom sama2 berkongsi ilmu tentang supplemen yg kita akan ambil, telah ambil dan sedang kita amalkan”
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
___________________________________________

UmmiMamaBiz [ Rokiah Haizal ] 

Shaklee Independent Distributor [ID No : 867860]
HP/WhatsApp [ 013-7089 305 ]
rokiahaizal@gmail.com

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge