Segeralah Merawat EKZEMA. Jangan Bertangguh!

Segeralah Merawat EKZEMA. Jangan Bertangguh!

Ekzema ialah sejenis penyakit kulit yang menyebabkan radang, gatal, kering, mengelupas, kemerahan dan bersisik.

 

JANGAN tunggu sehingga penyakit ini melarat kerana akan menyukarkan lagi penjagaan kulit.

SHAKLEE mempunyai rangkaian produk yang dapat MEMBANTU masalah anda ini.

Ianya SELAMAT dan berasaskan sumber SEMULAJADI dan HALAL (ISA adalah Badan yg Diiktiraf JAKIM)

 

Cadangan rawatan Ekzema pada bayi bawah 1 tahun :

 • Ibu yang menyusukan anak yg mengalami masalah eczema boleh ambil ESP & Omega guard. Selain bagus utk Ibu, ianya juga boleh diterima oleh bayi melalui susu ibu.
 • Jika bayi mengalami ekzema kering, boleh sapukan Herbal Blend Cream untuk mengurangkan rasa gatal dan pedih.
 • Vitamin E juga boleh disapu kepada tempat yg luka yang kering untuk mengurangkan parut.
 • Neutriferon : Mereka yg mempunyai masalah eczema ni juga berkaitan imuniti mereka yg terlalu rendah untuk meawan sebarang jangkitan dan sistem imun mereka ini menunjukkan reaksi yg abnorma. Nutriferon sgt2 digalakkan bg mereka yg mempunyai masalah imuniti seperti ini (ibu menyusu yang perlu ambil)

Kanak-kanak 1 tahun ke atas

 • Omega guard boleh diberikan kepada kanak-kanak lebih 1 tahun untuk kawal dan rawat masalah ekzema.
 • Omega Guard membantu masalah ekzema dengan menguatkan membran sel-mencegah keradangan kulit danmengurangkan kegatalan.
 • Mealshake yang kaya dengan multivitamin juga boleh diberikan untuk memperbaiki kulit yg rosak dan berparut
 • Herbal blend dan vitamin E boleh digunakan untuk merawat luka dan parut. 
 • Neutriferon : Mereka yg mempunyai masalah eczema ni juga berkaitan imuniti mereka yg terlalu rendah untuk meawan sebarang jangkitan dan sistem imun mereka ini menunjukkan reaksi yg abnorma. Nutriferon sgt2 digalakkan bg mereka yg mempunyai masalah imuniti seperti ini.

Remaja dan dewasa

 • Amalkan ESP dan fungsinya adalah membantu menghasilkan sel kulit yang sihat. Bila ekzema melanda, sel kulit akan rosak. Jadi ESP membantu mempercepatkan penghasilan sel kulit yang cantik.
 • Vitamin E terkenal dengan khasiatnya yang bagus untuk kulit. Ianya berfungsi melicinkan kulit dan merawat kulit yang rosak akibat eczema. Ia juga dapat membantu memudarkan parut dengan berkesan. Yang bagusnya Vitamin E Shaklee ini, ia mengandungi ekstrak biji anggur. Ekstrak biji anggur ini lah yang membuatkan kesan pemulihan kulit-kulit yang rosak itu berlaku lebih cepat. Vitamin E ini juga mengelakkan luka dari terkena jangkitan bakteria. Jadi tak perlu risau apa-apa, dia ala-ala ubat sapu kat luka. Dia memang formulated untuk memperbaiki sel kulit supaya luka sembuh, dan juga meningkatkan immune sistem yang bertindak melawan ekzema
 • Omega Guard ini adalah untuk memastikan kulit kekal lembap. Sepertimana yang kita tau, pengidap ekzema mempunyai kulit yang sangat sensitif. Kulit tak boleh kering, kerana ia akan menyebabkan rasa gatal dan pengidap akan mula menggaru. Omega Guard membantu masalah ekzema dengan menguatkan membran sel-mencegah keradangan kulit & mengurangkan kegatalan.
 • ESP dan Omega Guard ini diperlukan bagi mengelakkan ekzema itu terus merebak dan mengjangkiti tempat-tempat lain yg belum dijangkiti. Kedua- dua produk ini merawat kulit dari dalam.
 • Herbal Blend ini fungsinya adalah untuk melegakan gatal dan pedih-pedih akibat luka ekzema. Bila pakai disapu dengan Herbal Blend, kulit akan rasa sejuk, jadi gatal dan pedih akan beransur hilang.
 • Boleh juga ambil MealShakes atau Vitalea yang kaya dengan multivitamin untuk merawat kulit yang rosak
 • Pengambilan Alfalfa boleh diamalkan. Ia bertindak menguatkan sistem dalaman badan dengan menyahkan toksin. Bertindak sebagai detoks. 
 • Neutriferon : Mereka yg mempunyai masalah eczema ni juga berkaitan imuniti mereka yg terlalu rendah untuk meawan sebarang jangkitan dan sistem imun mereka ini menunjukkan reaksi yg abnorma. Nutriferon sgt2 digalakkan bg mereka yg mempunyai masalah imuniti seperti ini


Boleh hubungi saya untuk produk Vitamin Shaklee. Saya akan cadangkan Vitamin2 yang sesuai mengikut budjet anda. Jangan risau ^_^

“Tak Kenal Maka Tak Cinta”

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

___________________________________________

UmmiMamaBiz [ Rokiah Haizal ]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 867860]
HP/WhatsApp [ 013-7089 305 ]
rokiahaizal@gmail.com

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge