Resepi Lazat – Cara Bancuhan ESP (Energy Soy Protein)

Resepi Lazat – Cara Bancuhan ESP (Energy Soy Protein)

ESP .. antara Produk Shaklee paling HOT di pasaran. Ia adalah shake yang paling sedap pernah saya rasa. Dihasilkan daripada SOYA semulajadi dan dipantau dengan ketat dari mula ia ditanam, dituai sehinggalah diproses.
Taraaaa…ni la produk yang HOT tu
 
SIAPA YG PERLUKAN ESP?
Pelajar dan pekerja atau individu dewasa : As energy booster (kalau minum pagi2 tu.terasa energetic dan tak rasa lapar sangat.. so bonuslah for weight management)
Lelaki : Protect from any disease (heart,cancer,etc)
 
Ibu mengandung : For a healthier pregnancy- well grown fetus ; membantu mengurangkan ketakselesaan ketika hamil
 
Ibu yang menyusu: Membantu menggalakan dan mengekalkan pengeluaran susu . Dan yg bestnya, pengambilan ESP konsisten sepanjang penyusuan susu ibu,dapat membantu pekembangan fizikal bayi secara sihat
 
Wanita: Keanjalan kulit.. Awet muda gitu..(protein penting kepada mereka yang ingin kulit yang cantik dan ton warna yang sekata. Mereka yang mempunyai bekas jerawat yang berwarna hitam adalah disebabkan kekurangan protien untuk membina sel baru dan menyingkirkan sel mati yang berwarna hitam tersebut).
 
Entry kali ni saya ingin berkongsi dengan anda variasi resipi bancuhan ESP especially bagi yang baru mencuba ESP ni. Bagi anda yang dah lama consume ESP ni, tapi asyik boring je bancuh dengan Fresh Milk, boleh la mencuba resepi-resepi ini ikut tekak masing-masing..
  • ESP + plain water (suam/sejuk)
  • ESP + Fresh Milk
  • ESP + Fresh Milk + kurma (rendam kurma dalam susu..after few hours..blend/shake it and mix with 1 sudu ESP…boleh add on almond or fruits.bukan sahaja bertenaga..boost milk production malah energized)
  • ESP + susu tepung (any brand)
  • ESP + Performance Drink Shaklee + MealShake Shaklee
  • ESP + Nesvita 3in1
  • ESP + jus twister tropicana
  • ESP + Yogurt drink
  • ESP + Ribena
  • ESP + any fruit juice ( tembikai, epal, lobak putih,peria,pegaga)
  • ESP + Milo/Horlicks
  • ESP + sirap bandung
  • ESP + fresh milk + oat+serbuk koko+madu (ni resipi Dr Muhaya) 

..anda bagaimana?…for me..saya sampai bile2 suka ESP dgn OAT+NESTUM (kalo rajin..blend sekali dengan kismis/kurma)..kalau tak, shake2 jer….

ESP ni bukan hanya untuk ibu menyusu je yer
 ia sesuai utk seisi keluarga :
1. Orang yang ingin kekal sihat..
2. Orang yang lanjut umur, yang tidak upaya kerana kekurangan tenaga.
3. Kanak-kanak bersekolah
4. Ibu-ibu mengandung dan menyusu anak
5. Pesakit yang dalam proses pemulihan selepas pembedahan
6. Pesakit seperti ulcer perut, jantung, kanser, sakit kulit, rambut gugur, tidak ada selera makan, gastrik,
7. Ahli sukan dan bina badan
8. Soya Protein ini adalah untuk semua orang yang ingin membina dan mengekalkan badan yang sihat …dan yang inginkan kulit yang cantik
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
___________________________________________

UmmiMamaBiz [ Rokiah Haizal ] 

Shaklee Independent Distributor [ID No : 867860]
HP/WhatsApp [ 013-7089 305 ]
rokiahaizal@gmail.com

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge