PENTINGNYA PENYUSUAN SUSU IBU BUAT BAYI PRAMATANG

PENTINGNYA PENYUSUAN SUSU IBU BUAT BAYI PRAMATANG

Alkisah ibu bayi pramatang

Sedang syok beraya di Klang, tiba-tiba dapat panggilan dari Johor Bahru daripada seorang ibu baru.Ibu ini mengadu yang beliau melahirkan bayi pramatang. Yang lebih menyedihkan, bayi dah lahir 30 hari yang lalu dan sedang berada di hospital. Tambah menyedihkan, susu badan tidak mencukupi, walau telah berusaha untuk berikan yang terbaik untuk bayi tercinta

Bayi Pramatang

Maksud bayi pramatang adalah bayi yang dilahirkan kurang daripada 37 minggu. Macam kes ibu ini, bayi ini dilahirkan ketika kandungan mencecah 35 minggu… Bayi yang dilahirkan adalah sangat kecil,beratnya dalam 1.1kg…sebab kurang berat inilah bayi tersebut ditahan. Sebenarnya, saya sendiri melahirkan bayi pertama dan kedua ketika kandungan 35 minggu. Tapi Alhamdulillah, berat baby OK..so takdelah kena tahan kat hospital. Baby Asfa, paling best..sebab dapat menyusu badan sepenuhnya sampai 2 tahun berkat mengamalkan set penyusuan Shaklee.

Bayi Pramatang perlukan susu ibu untuk penumbesaran

Bayi Pramatang perlukan susu ibu untuk penumbesaran

Dari Klang ke Shaklee Johor Bahru

Dapat je panggilan dari ibu ini, apa yang dapat dibantu adalah dengan member nasihat dan tips-tips untuk menambah susu badan. Sebab apa? Sebab susu ibu ini amat diperlukan bayi dalam penumbesaran yang sihat. Keesokan harinya (Isnin 11 Jun), suami dan saya bersetuju untuk terus bertolak dari Klang ke Johor Bahru. Takdan sampai rumah terus ke rumah ibu berkenaan.

Kasihan, dah 10 tahun kahwin rupa-rupanya, dapat anak pertama diberi ujian begini… Allah sayang beliau kerana diberi ujian begini. Tapi beliau seorang ibu yang tabah dan tak mudah berputus asa. Alhamdulillah,setelah dinasihati, beliau mencuba set penyusuan Shaklee. Antara yang diambil adalah ESP, alfalfa dan ostematrix. Saya galakkan beliau untuk minum air secukupnya dan amalkan teknik power pumping bagi menggalakkan pengeluaran susu badan. 8 Tips menggalakkan susu badan juga ada saya kongsikan di sini.

Set 3M set penyusuan lengkap

Set 3M set penyusuan lengkap

Alhamdulillah, saya doakan ibu baru ini Berjaya dalam penyusuan dan bayi pramatang tersebut akan membesar dengan sihat. Saya sendiri pernah mengalami masalah penyusuan dan saya pernah kongsikan cerita saya di sini. Berkat menggunakan set penyusuan Shaklee, Nur Asfa Athirah menyusu sepenuhnya… dah berumur 6 tahun dah baby girl saya tu 

Anda nak tahu tips-tips dan cara-cara menggalakkan penyusuan susu badan?
Ingin mengetahui lebih lanjut bagaimana Shaklee dapat membantu?

Semoga info ringkas ini membantu mereka yang ingin mendapatkan produk Shaklee tak kira secara cepat atau lambat. Yang penting, anda semua dapat membaiki tahap kesihatan anda dengan Shaklee “because we care”

sid320 Cara makan Omega Guard Shaklee untuk anak

Rokiah Abdul Hamid
Senior Coordinator (ID:867860)
013-7089305 Shaklee Independent Distributor
email: rokiahaizal@gmail.com
FB Page : UmmimamaBiz

COD: Skudai, Johor Bahru, Pekan Nenas, UTM, Kulai dan Sekitar

cara order shaklee

Comments

  1. Alhamdulillah, tahun ini kami dapat bayi perempuan hari ke 3 puasa, sihat alhamdulillah 🙂

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge