6 Perkara Mendorong Untuk Beribadat Kepada Allah SWT

6 Perkara Mendorong Untuk Beribadat Kepada Allah SWT

Ada Enam alasan kita mesti mengabdikan diri kepada ALLAH.
Jika kita memahami enam perkara ini, semangat ibadat kita tidak akan luntur walau bagaimana sibuk.

1. Tujuan kita dicipta Allah ialah supaya kita beribadat kepada-Nya

Tujuan kita dicipta Allah ialah supaya kita beribadat kepada-Nya. Firman Allah bermaksud: “Dan Aku tidak menciptakan jin dan manusia melainkan untuk mereka menyembah-Ku.” (Al-Quran, surah adz-Dzaariyat: 56)

Jika tugas lain kita boleh ingat, tugas ibadat lebih utama dan lebih-lebih lagi kita harus mengingatinya.

2. Wajib beribadat sebagai tanda syukur kepada-Nya

Kita wajib beribadat sebagai tanda syukur kepada-Nya, atas nikmat yang terlalu banyak. Tidak mampu kita menghitungnya. Terlalu banyak nikmat, malah dapat percuma.

read more

Langkah-langkah Asas Menjalankan Perniagaan Shaklee Secara Online 2016

Langkah-langkah Asas Menjalankan Perniagaan Shaklee Secara Online 2016

Tahun Keempat Perniagaan Online Shaklee

Alhamdulillah, 2016 ni merupakan tahun ke 4 saya aktif sebagai ahli Shaklee menjalankan perniagaan Shaklee Secara Online. 5 tahun lalu saya mengambil Shaklee hanya untuk kesihatan diri terutamanya untuk penyusuan anak kedua saya sebelum bersedia menjalankan perniagaan Shaklee secara online. Sepanjang 4 tahun berniaga secara online memang banyak asam garam, tapi dengan niat nak bantu lebih ramai orang untuk sihat melalui pemakanan produk kesihatan yang halal, saya tetap teruskan usaha ini. Walaupun ramai mencadangkan untuk aktif di dunia OFFLINE, tetapi bagi saya…seorang ibu yang mempunyai 3 orang anak, jika berniaga dengan cara yang betul di dunia ONLINE..insyaAllah pasti akan Berjaya. Di sini, saya kongsikan tips bagaimana ingin Berjaya dengan Shaklee secara online. Tips ini juga boleh digunakan untuk perniagaan lain selain Shaklee.

read more

Contoh Jawapan Surat Rayuan Haji 2016

Contoh Jawapan Surat Rayuan Haji 2016

Contoh Jawapan dari Tabung Haji Berkenaan Surat Rayuan Haji 2016

Jika tidak membuat rayuan, confirm tak dapat… tapi sekurang-kurangnya kita harus mencuba untuk membuat rayuan tak kira untuk diri kita atau mak ayah kita. Di dalam blog ummimamabiz ni, pernah saya kongsikan artikel bertajuk “Wajibkah Menulis Surat Rayuan Haji” pada 2015 yang lalu. Setiap bulan, beribu pelawat yang datang dan saya berharap ia member sedikit sebanyak panduan buat semua.

Permohonan bagi pihak ayah dan mak mertua untuk tahun 2015 yang lalu telah ditolak, tapi tidak bermakna saya akan berputus asa. Tabung haji pun dah ada saluran mudah.. surat boleh di pos, di hantar by hand atau hantarkan sahaja melalui email. Since kerja saya hanya di hadapan computer (buat bisnes Shaklee secara online), jadi saya hanya email surat rayuan haji 2016 yang baru kepada th-info@lth.gov.my . Jawapan daripada pihak tabung haji adalah saya kongsikan di sini.

read more

Betul ke susah nak buat jualan dalam Instagram

Betul ke susah nak buat jualan dalam Instagram

Sebanarnya tidak susah untuk berniaga di dalam media social ni, asalkan anda memperolehi ilmu. Kadang-kadang tak perlu membuat kesilapan dengan mencuba trial dan error, tetapi melalui ilmu..masa dapat dipendekkan. Di dalam blog ini, saya pernah memperkenalkan teknik manipulasi instagram. Ramai yang dah Berjaya buat duit dengan instagram. Tahun ini, muncul pula teknik yang lebih advanced dipanggil revolusi manipulasi instagram 2016, yang memperkenalkan teknik jualan instagram.

Secara ringkas, mari kita lihat teknik asas untuk buat jualan di instagram

read more

Langkah-langkah Nak Masukkan Google Webmaster Tools ke WordPress

Langkah-langkah Nak Masukkan Google Webmaster Tools ke WordPress

Langkah-langkah Nak Masukkan Google Webmaster Tools ke dalam WordPress

Bagi mereka yang menulis artikel di blog atau website, mereka sudah pasti tahu keperluan untuk hasil penulisan mereka di indeks di google. Ertikata lain, mereka mahukan artikel mereka berada di page pertama google. Bagi pemain-pemain SEO, mereka amat mementingkan katakunci mereka berada di muka surat utama pencarian google dengan cepat.

Salah satu cara untuk mempercepatkan google menjumpai blog atau website kita melalui artikel yang kita tulis dengan cepat adalah menghantar pautan artikel ke google webmaster tools. Ia Nampak agak leceh, tapi kalau nak cepat Nampak artikel di google cubalah.. Kalau taknak pun tak mengapa, sebab artikel anda tulis akan tetap di indeks oleh google, tapi mungkin agak lewat.

read more