Nutriferon Boost Up Imun Sistem

Nutriferon Boost Up Imun Sistem

Baru sebentar tadi saya terbaca mengenai PANADOL/PARACETAMOL di FB,  tetiba tergerak hati untuk saya berkongsi mengenai salah satu produk Shaklee Immune Booster…atau lebih dikenali sebagai Nutriferon
Tak perlulah saya membincangkan kesan jangka panjang panadol/paracetamol di sini kerana maklumat/info hanya dihujung jari kita semua. Banyak website dan forum telah membincangkan mengenai hal ini. 
Jom kita sama2 kenali apa itu Nutriferon. Rugi kalau sesiapa yg tak nak kenal Immune Booster ni.

 

Nutriferon adalah satu Formula Eksklusif dan dipaten oleh Shaklee dan tidak dijual di kedai-kedai biasa. Ianya hanya boleh didapati melalui Shaklee! Ia telah melepasi satu set ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan dan prestasi.

Di dalam bidang perubatan, suntikan interferon banyak digunakan untuk merawat penyakit hepatitis, kanser, hidsophobia (penyakit anjing gila), herpes dan HIV. Tambahan pula, ia telah terbukti bahawa interferon amat berkesan untuk melindungi kita dari jangkitan influenza dan pelbagai jenis penyakit.


Siapa yang perlukannya?

  • Individu yang ingin mengukuhkan sistem imun.
  • Individu yang gaya hidupnya amat sibuk, tekanan gaya hidup menyebabkan system imun individu ini seringkali mengalami serangan yang berterusan (menghadapi masalah sistem imun.)
  • Individu yang mendapati pengambilan vitamin C (dos lebih) tidak memberi kesan ke atas penyakit yang dihidapi.
  • Individu yang apabila sakit (demam), sakitnya (demamnya) akan berpanjangan melebihi seminggu.
  • Ibu menyusu, mendapati anaknya masih kerap demam, dan demam berpanjangan. 
  • Individu yang berumur, yang sedemikian terdedah kepada kekurangan imuniti 
Harus diingat ye, produk ini bukan bertujuan mendiagnos, merawat atau menyembuh sebarang penyakit. Ajal maut ditangan Tuhan.kita sebagai manusia hanya berusaha dan berikhtiar.

Jom ikuti kisah/testimonial pengguna Nutriferon.
Testimonial drpd adik ipar saya sendiri, Nur Zahirah :
“suami saya setiap kali balik kampung beraya mesti die demam sebelum2 ni..kalau dia tidur lewat sebab buat keje mesti tak lama dia akan selsema,nak demam,sakit tekak.sejak saya dan suami amalkan nutriferon,balik raya tahun lepas die tak demam pon walau dia tukang angkut beg berat2..sebab once kuar simptom2 tu..terus dia amik nutriferon.Dan saya pastikan nutriferon ada dalam beg tangan saya walau ke mana saya pergi especially masa travel. Kat umah memang sah2 ada lah..sekarang..suami tdo lewat mana pon..die segar bugar je esok pagi..takde dah layu2 macam dulu…memang BEST nutriferon ni!guna 1 paket je pon seminggu..dalam 1 kotak ade 30paket..cuba kira bape lama bertahan?”
Testimonial drpd Solehatun :
« Nak crita pasal Nutriferon pulak. Tujuan saya ambilnya ialah untuk tingkatkan tahap imun badan saya. Dalam masa yang sama saya masih menyusu badan sepenuhnya. Disamping tu jugak, Amni selalu jugak la selesema (anak2 yang di hantar kat Taska, memang la senang terkena demam, selesema, batuk & pelbagai penyakit berjangkit). Alhamdulillah, selepas saya ambil 3 paket Nutriferon, saya dah boleh nampak perubahan yang positif. Kebetulan pada masa saya mengambil Nutriferon tu Amni memang tengah selesema. Dalam 4 hari, selesema Amni dah kering. Sehingga kini, saya terus mengamalkan Nutriferon tu 1 paket seminggu dan Amni dah kurang kurang sangat la terkena selsema ».
  • Apa itu Nutriferon?
~~~~~Nutriferon adalah suplemen yang berfungsi sebagai penggalak kepada sistem imun tubuh @ immune booster. Ianya merupakan supplemen yang hebat dan efektif, ia telah melepasi satu set ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan dan prestasi.
  • Sejarah Nutriferon..siapa yang menciptanya
~~~~Ahli imunologi yang terkenal di dunia, Dr. Yasuhiko Kojima merupakan individu pertama yang menemui interferon pada tahun 1954 semasa beliau menjalankan penyelidikan di Universiti Tokyo. Setelah menjalankan penyelidikan selama 40 tahun dengan menguji ratusan sebatian semulajadi, beliau telah menghasilkan satu campuran unik daripada empat ekstrak tumbuhan yang menggalakkan pembentukan interferon secara semulajadi di dalam badan.

1. Biji labu

Tujuannya adalah untuk merangsang pengeluaran interferon semulajadi di dalam tubuh serta menentang radikal bebas dan faktor penyebab kanser

2. Biji Plantago Asistica

Ia mengandungi polosarida yang mengaktifkan sel-sel imun.

3. Honeysuckle Jepun

Menentang pencerobohan virus dan kuman adalah fungsinya

4. Bunga Safflower

Ia menghasilkan dan memperkuatkan keupayaan makrofaj memusnahkan virus dan kuman.
  • Bagaimana ia bertindak?
~~~~~ Nutriferon bekerja dalam dua cara:
~ segera mengaktifkan sistem pertahanan imuniti
~ menggerakkan “pasukan cari dan musnah’ dalam sistem imuniti badan

Menurut kajian terbaru, NutriFeron telah berjaya membuktikan kesan positif terhadap serangan sel-sel semulajadi (NK) – menyokong lebih banyak perkembangan untuk sistem sains imunisasi ini.

Cara pengambilan Nutriferon :
– Satu minggu sekali sahaja untuk mereka yang sihat.

Satu paket sehari (atau, jika perlu) ketika demam sehingga demam sembuh. 
(1 Kotak mengandungi 30 paket)

 

***Sila makan Nutriferon secepat mungkin selepas dibuka kerana ianya mudah menyerap kelembapan***
« Amalkanlah ia bersama doa dan tawakal kepadaNya” 
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
___________________________________________

UmmiMamaBiz [ Rokiah Haizal ] 

Shaklee Independent Distributor [ID No : 867860]
HP/WhatsApp [ 013-7089 305 ]
rokiahaizal@gmail.com

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge