Kisah Suamiku Bersama Shaklee

Kisah Suamiku Bersama Shaklee

Hari ni hari yang agak mencabar dan pelbagai dugaan buat diri ini sebagai isteri dan ibu sepenuh masa..Sememangnya ia mendidik diri supaya lebih bersabar dan tabah. Bila leka sekejap depan laptop, ada saja ‘projek mega’ yang si kecil buat. Siapkan sarapan, bersihkan rumah, cuci lantai dan mandikan mereka..ingatkan dah setel boleh la nak jenguk2 sekejap laptop ni. Rupanya ada lagi kerja tambahan buat ummi ye huhu. 
Tapi ummi bersyukur kerana anak-anak ummi semuanya sihat dan aktif. Kenangan Manis bersama anak2 ummi akan ummi semat di dalam hati dan ummi akan ingat sampai bila2.

Tambahan, tak dapat saya lupakan, apabila suami saya surprise kan saya dengan satu artikel testimoni daripada beliau sendiri..Nak tahu tak apa yg ditulis oleh suami saya sendiri? Saya kongsikan bersama dengan anda.

…………………………………………………………………………….
Shaklee… Apa benda ni? Ni kan produk feminin..lebih kepada orang2 perempuan.sebab isteriku start ambil Shaklee untuk penyusuan bayi keduaku. itulah apa yang terbuku dihati ini,apabila isteriku memperkenalkan produk SHAKLEE terutamanya ESP.
Harga? mahal juga ni… isk isk.. tapi isteriku berkata “Sayangkan duit ke sayangkan kesihatan? Kalau dah sakit nanti duit pun tak berguna”.. Sambil teringat kata2 nasihat doktor sebelum ni tentang berat badanku…bila aku tengok badan aku ni… betul juga tu…
Sebenarnya, sebulan sebelum tu, Aku ada mohon insurans peribadi. Tapi, disebabkan OVERWEIGHT kena further inspection kat Klinik sebelum diluluskan untuk ambil insurans. Masa check, Dr kat klinik tu siap sound “ you kena jaga2.. berat badan you boleh sebabkan penyakit kalau tak jaga betul2..kurangkan ambil NASI”…sambil tu teringat..betul juga.. setiap kali makan..mesti tambah 2,3 pinggan terutamanya masakan mak bila balik kampung hehe…
Berbalik kepada pengambilan ESP.. mula2 tu.. isteriku yang bancuh  ESP dengan OAT pastu shake..sedap juga rasanya… Semuanya isteriku buatkan, jaga pengambilan vitamin untuk aku..kalau isteriku tak jaga..tak minum la ESP tu..apatah lagi vitamin2 shaklee yang lain..itulah sikap aku ..acuh tak acuh… al maklumlah ..masih lagi malu2… makan produk FEMININ…kononnya ..
Sebulan berlalu… wah tanpa aku sedari..turun juga 3 kilo.. hanya menggantikan SARAPAN PAGI dengan ESP+OAT.. Kalau pagi2 selama ni hentam NASI LEMAK, ROTI CANAI, MEE GORENG+ MILO AIS, TEH TARIK… Kini semuanya dah menjadi ‘hari ini dalam sejarah’.. 
Setiap pagi aku sarapan ESP+OAT je..sehari dalam RM4 je lebih kurang…sama je macam Sarapan MAKANAN TAK SIHATku sebelum ni…
Alhamdulillah..4 bulan berlalu..persepsi ku berbeza sekarang ni tentang SHAKLEE.. Kadang2 aku sendiri yang bancuh Shake ESP ni..tanpa perlu isteriku buatkan… SEDAP rasanya..dan hasilnya… kalau dulu   96kg..SEKARANG ??? NAK TAHU ?? hehe ni la best nak habaq ni dah 83kg..Dengan izinNYA, turun 13kg dalam masa 4 bulan.
Student2ku tegur..Dr. Haizal dah kurus .. hehe.. Almaklumlah.. seluar dah makin longgar..sehinggakan baru2 ni kena tambah lagi 2 lubang pada tali pinggang untuk support seluar. Yang pasti, dalam SHAKLEE, ‘kurus’ hanyalah lemak dan kolesterol..bukan hilang bersama otot ye..otot2 tetap terjaga.
Bukan kurus sangat2 sebenarnya yg aku inginkan.. TAPI KESIHATAN lebih utama.  Alhamdulillah dengan izinNYA.. Aku lebih sihat dari dulu.. batuk ..selsema..demam..semuanya dah jarang aku alami.. 
Kalau dulu memang KERAP sangat kena penyakit..Kalau anakku demam selsema, confirm selalunya aku pun terikut sekali lepas tu..kalau aku yang sakit, jarang sekali anakku sakit. Dulu2 rasa MALAS nak berjalan kaki sebab aku cepat letih ,lesu dan tak bertenaga..Alhamdulillah, sekarang ni rasa lebih AKTIF..BERTENAGA..malah makin BERSEMANGAT aku melakukan tugas kerjaku seharian. 
Syukur padaMU berkat izinMU aku semakin menghargai kesihatan terutama kesihatan keluargaku. Terima kasih tak terhingga buatmu isteriku, abg sayang kia.
……………………………………… 
Nak tahu apa yang suami saya amalkan?
Semestinya SET FAMILY WELLNESS.
Selepas puasa hari tu, suami dah tambah satu lagi produk Shaklee iaitu Cinch..Cinch merupakan salah satu produk khusus untuk program penurunan berat badan. Mempunyai 3 rasa yang lazat – Vanilla, Cafe Latte dan Coklat. 

Cinch+ESP+Oat adalah sarapan pagi kami sehingga sekarang.Rasanya? Sememangnya Marvellous..sedapppp 🙂 

Bagaimana dengan anda? Nak SIHAT atau Ala2 kadar je?:) Sebab kalau tak sihat,isteri dan anak2 juga bermasalah tau….So pilihan di tangan anda:)

Tambahan pula bulan Oktober ni ada Promo ESP..ESP Expired Date Julai 2014. 

Rugi siapa2 yg tak beli n tak cuba.
Sebab Promo ESP ni, Shaklee jarang2 buat.
Shaklee pernah buat PROMO ESP, sampai habis stok kat semua cawangan Shaklee 1 Ms
ia..Memang ESP ni HOT Item!!!
Cepat Grab now..jangan sampai gigit jari nanti bila ESP dah Out of Stock kat Shaklee 1 Msia
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
___________________________________________
 
  
UmmiMamaBiz [ Rokiah Haizal ]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 867860]
HP/WhatsApp [ 013-7089 305 ]
rokiahaizal@gmail.com

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge