Kata2 itu membuatku berfikir…

Kata2 itu membuatku berfikir…

“If u think wellness is expensive, try illness”

 

Kata2 di atas membuatkan saya berfikir sejenak tentang kesihatan diri dan kesihatan keluarga yg sangat saya sayangi.
Masih terdapat di kalangan kita sangat berkira terhadap kesihatan.
Tetapi, bila ditimpah musibah/penyakit sehingga menerima rawatan perubatan yg mencecah ribuan mahupun puluhan ribu ringgit, barulah seseorang itu sedar akan nilai sebuah kesihatan yg merupakan anugerah Ilahi yang tidak boleh ditukar ganti.
Terus terang saya katakan, bahawa suatu ketika dulu saya juga bukanlah tergolong dikalangan mereka yg terlalu mementingkan kesihatan. Hanya bergantung pada makanan seperti sayur dan buah yg disukai sahaja tanpa mementingkan keperluan Vitamin & mineral yg diperlukan oleh badan.
Sehingga saya diperkenalkan dengan produk SHAKLEE yg merupakan pengeluar Vitamin berasaskan tumbuhan semulajadi dan terkenal dengan keasliannya sejak tahun 1960.
Mula-mula diperkenalkan dgn supplement ini,saya tak ambil endah sgt. Sebab bagi saya, ia sama sahaja seperti vitamin2 lain yg berada di pasaran/farmasi. 
Tetapi setelah mencuba produk ini, hasil dan kesannya mula saya sedari dengan izin Allah. Betapa gembiranya saya, hanya Allah yg lebih mengetahui.  
Ikuti pengalaman saya, keluarga dan sahabat2 saya yg menggunakan SHAKLEE serta apa yg dimaksudkan dengan keaslian semulajadi yg ada dalam produk ini, pada entry2 yg akan datang. 
“Kita hanya berusaha menjadikan hidup kita lebih sihat. Yang menentukan dan yang memberi itu hanya Allah SWT. KepadaNYA jua kita kembali & sentiasalah mengingatiNYA.”
Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
______________________________________________
UmmiMama – Sharing is Caring
Shaklee Independent Distributor: [ ID No : 867860 ]
SMS    : 013-7089 305

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge