Hapuskan kolestrol jahat dengan phytocol shaklee

Hapuskan kolestrol jahat dengan phytocol shaklee

Kenali kolestrol anda

Kolesterol ialah bahan berlemak (lipid) yang merupakan sebahagian daripada membran luar sel dalam badan haiwan. Ia mudah ditemui di dalam peredaran darah manusia. Sumber utama pengeluaran kolestrol adalah dari sumber makanan. Hah.. Makanan! Ya ..berpunca daripada makanan…

Kolestrol ni ada 2 jenis..tak semua adalah jahat. Ada juga yang baik… Yang baik dikenali sebagai High Density Lipoproteins (HDL) manakala yang jahat adalah Low Density Lipoproteins (LDL)..Jadi yang kita taknak dan perlu dihapuskan adalah Kolestrol LDL.. Tapi macammana nak elak kalau kita ni memang suka makan??? Jom kita tengok apa yang dimakan setiap hari

Jenis jenis Kolestrol

Jenis jenis Kolestrol

Makanan penyebab utama kolestrol

Rakyat Malaysia ni kaya dengan makanan. Rutin harian bangun bangun pagi aje dah mencari makanan.. Pagi-pagi lagi dah di hidangkan makanan yang berat seumpamanya nasi lemak, mee goreng, roti canai yang merupakan sumber kolestrol jahat utama! Itu belum lagi makanan yang dimakan ketika tengahari dan malam.. Belum juga termasuk makanan ketika minum petang dan malam…fuhh… Banyak kan kita makan??

makanan harian rakyat malaysia

Makanan harian rakyat malaysia

Mengikut kajian, orang yang sihat hanya memerlukan kolestrol 300mg sehari sahaja. Tetapi tipikal rakyat Malaysia akan makan 3 kali sehari seperti gambar di bawah dan boleh pergi sehingga 900++ mg sehari..WOW..Banyaknya kan??? Ini belum lagi makan makanan yang lain… Ingatlah ..inilah makanan pembekal Kolestrol jahat dalam badan..tapi kita MASIH TIDAK SEDAR…

Pelbagai makanan harian rakyat malaysia yang lain

Pelbagai makanan harian rakyat malaysia yang lain

Kolestrol penyebab Strok dan Serangan Sakit Jantung

Seseorang akan diserang Sakit jantung mahupun strok akibat kandungan kolestrol LDL lebih tinggi daripada HDL. Lipopretein LDL menyebabkan kolestrol melekat pada dinding arteri yang seterusnya menyebabkan plak kolestrol terbentuk. Masa berlalu, plak ini akan semakin tebal dan seterusnya mengecilkan saluran arteri. Apabila arteri semakin sempit, darah dan oksigen semakin berkurangan untuk disalurkan kepada jantung mahupun otak. Bila semua ini berkurangan, maka berlakulah “sudden death” atau kematian mengejut akibat serangan jantung. Manakala, kekurangan oksigen dan darah ke otak pula akan menyebabkan Strok.

ANDA mahu semua ini berlaku disebabkan SUKA MAKAN???

punca serangan jantung dan strok

punca serangan jantung dan strok

Atasi kolestrol jahat dengan Phytocol Shaklee

Tahukah anda bahawa Kolestrol Jahat ini boleh disekat dengan mengamalkan pengambila Phytocol-st keluaran Shaklee? Phytocol-st membekalkan Fitosterol ke dalam badan. Ia bertindak menghalang Kolestrol Jahat masuk ke dalam saluran darah. Dengan itu, masalah saluran darah tersumbat akan dapat di atasi dan tiada lagi serangan jantung dan strok.

Sebenarnya, fitosterol adalah tumbuhan sterols dan stenoils yang terdapat dalam sel membran tumbuhan. Ia menyerupai kolestrol dalam badan dan apabila kolestrol ni berjumpa dia akan bersaing untuk menyerap ke dalam sistem penghadaman badan.

Sterols dan stenols ni akan menghalang kolestrol jahat (LDL kolestrol) dan akan merendahkan kolestrol jahat yang masuk ke dalam salur darah.
Hah..hebatkan ciptaan Allah?

phytocol st atasi kolestrol

phytocol st atasi kolestrol

Keistimewaan Phytocol Shaklee

– dirumuskan khas daripada sayur-sayuran, buah-buahan, tumbuhan, dan bijirin yang kaya dengan fitosterol asli yang aktif
– fitosterol dari tumbuhan telah diuji secara klinikal oleh 80 untuk merendahkan paras LDL kolestrol
– mengandungi 2000 mg fitosterol yang diperlukan setiap hari
– kandungan fitosterol yang mencukupi seperti yang disyorkan oleh NIH
– tiada bahan pengawet, perasa tiruan dan pemanis tiruan

Testimoni Phytocol-st

testimoni phytocol-st

Testimoni Phytocol ST atasi kolestrol

Testimoni Phytocol ST atasi kolestrol

Kesimpulan Kolestrol, Strok dan Sakit Jantung

Kolestrol jahat berpunca daripada makanan. Ia boleh menyebabkan saluran darah tersumbat dan seterusnya menyebabkan Strok dan sakit jantung. Adalah menjadi tanggungjawab kita untuk memastikan keluarga mahupun mak ayah diberikan kesihatan yang baik dan dijauhi serangan kolestrol jahat. Pilihan menggunakan Phytocol-st mampu mengurangkan risiko serangan ini.

Berminat ingin mendapatkan Phytocol ?Hubungi:

sid320 Cara makan Omega Guard Shaklee untuk anak

Rokiah Abdul Hamid
Senior Coordinator
013-7089305 Shaklee Independent Distributor
email: rokiahaizal@gmail.com
FB Page : UmmimamaBiz

Comments

  1. Terima kasih kak rokiah atas perkongsian yang sangat menarik!
    Azu Naurah recently posted…Tips Elak Mabuk dan muntah naik kenderaanMy Profile

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge