Fuhhh! Sedap Bangat Pisang Goreng Cheese

Fuhhh! Sedap Bangat Pisang Goreng Cheese

Sekali rasa, Sure nak lagi Pisang Goreng Cheese

Macam-macam fenomena yang berkaitan makanan akhir-akhir ini. Al maklumlah, orang kita ni kan suka makan. Seiring dengan fenomena Jeruk Asam Boi, satu lagi fenomena zaman sekarang ialah Pisang Goreng Cheese. Apa yang sedap sangat ye???

Pada yang tak rasa lagi, memanglah cakap pelik lah..sedaplah? sama lah macam ummi, bila 1st time makan..masa beli pun Nampak pelik. Kali pertama beli pisang goreng Cheese ni adalah di Taman Sri Pulai, Skudai. Lokasi yang paling tepat adalah berhadapan stesen minyak Petron dan berada di penghujung deretan Kedai. Di situlah terletaknya Pisang Goreng “Banana Chez House”. Kali pertama makan, perasaan WOW!… Nikmatnya Allah bagi.. sedap bangat.. Esoknya, tiap-tiap hari order kat situ.

pisang goreng cheese coklat

pisang goreng cheese perisa coklat

pisang goreng cheese madu

pisang goreng cheese perisamadu

Banana Chez House

Nama gerai aje pun pelik, tapi ketahuilah… berpusu-pusu orang datang beli. Pernah satu ketika ketika suami beratur nak beli pisang goring Cheese ni…kat depan orang order 10 bungkus, kat belakang 20 bungkus …huh.. dalam hatiku. Memang pisang goring Cheese kat sini memang tip top. Pernah juga beli pisang goreng cheese kat beberapa tempat lain, tapi last-last balik beli kat sini.

stall pisang goreng cheese

Banana chez House Pisang Goreng Cheese

Bila tiba kat gerai ni, mesti akan di sambut oleh brader ni. Hampir tiap-tiap hari la mengadap abang ni hehe.. mesti dia akan Tanya “Nak perisa apa?”.. kat sini ada macam-macam perisa, ada coklat, madu dan lain-lain..tapi yang paling ummi suka adalah perisa coklat. Nyum nyum. Dengan harga serendah RM5, bagi ummi ia adalah berpatutan..sebab pisang pun banyak, coklat pun banyak dan cheese pun meleleh…hehe..sendiri pun dah terliur

brader pisang goreng cheese

brader pisang goreng cheese

Orang Johor Suka Goreng Pisang

Bukan semua orang johor suka, tapi satu Malaysia suka goreng pisang. Tetapi yang specialnya kat Johor ni, semua nak cicah dengan kuah kicap. Sejak berkahwin pada 2006 dan menetap kat Skudai, Johor ni…memang itu jugalah kegemaran ummi. Tapi, itu dulu..sekarangni beralih arah pula hehe.. pisang goreng Cheese menjadi pujaan hatiku…
Pembaca-pembaca budiman, kalau nak cari Pisang Goreng Cheese yang berdekatan UTM Skudai, boleh la datang ke alamat ini ye (Promosi Blog Percuma untuk mereka):

Banana Chez House
Jalan Meranti 13, Taman Sri Pulai,Skudai, 81310
019-228 4771

Bahaya pisang Goreng Cheese

Nama pun pisang Goreng, dah tu ditambah pula dengan Cheese. Faham faham aje la kan? Berapa banyak kolestrol yang akan di bekalkan pada tubuh badan… Haha.. abis diet aku setiap hari. Walau cik abang sentiasa cakap “ Tak perlulah nak fikir-fikirkan diet-diet ni”, tapi sebagai isteri..tetap nak juga menjaga kesihatan dan kecantikan diri untuk suami. Jadi, kalau makan pun suka! Suami pun suka!.. macammana nak atasi berat badan dan kolestrol yang semakin bertambah?

Alhamdulillah, ditemukan dengan nutrisi tambahan Shaklee mengandungi pakej pakes set shaklee yang hebat . Yang paling best, adalah amalkan set diet Shaklee. Alhamdulillah..sekurang-kurangnya berat tak lah bertambah..tapi menyusut sikit demi sedikit. Untuk kebahagiaan rumah tangga. Jika berminat nak lebih sihat,cantik dan bertenaga bersama Shaklee. Bersama dengan goreng pisang cheese ni..hehe..boleh la cuba Set Diet Shaklee atau set-set yang lain.

Kebetulan bulan ini juga ada promosi Omega Guard untuk membakar lemak jahat..Bolehla dapatkan dengan harga yang hebat.

Rokiah Abdul Hamid
Senior Coordinator
013-7089305 Shaklee Independent Distributor
email: rokiahaizal@gmail.com
FB Page : UmmimamaBiz

Comments

  1. nampak gambar pun dah sedap
    bila dapat makan laaagiii sedap

    ada lagi?
    TehR recently posted…Bercakap Dengan PantunMy Profile

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge