Efek Hidup Saya Bila Ia Hadir

Efek Hidup Saya Bila Ia Hadir

Kenapa saya masih memilihnya dalam hidup saya…………………………………..

Hujung tahun 2010…Hati saya terbuka untuk saya milikinya dan merupakan yang pertama saya konsisten dengannya hingga ke hari ini..
walaupun dlm perjalanan kehidupan sy waktu tu saya dah berhenti susukan anak, saya masih lagi bersamanya. Kemudian saya hamil semula dan menyusukan si kecil  hinggalah ke hari ini saya tetap bersama dengannya

Ia memberi efek/kesan dalam kehidupan saya sebenarnya.. Bila saya semakin memahaminya an makin kenal siapa ia selepas saya membaca dan study tentang dirinya,,sememangnya ia meninggalkan kesan dalam diri saya.. inilah kesannya :

  • Luka, Parut dan stretch mark banyak berkurangan
  • Kulit bertambah cerah
  • Kurangkan rambut gugur
  • Sakit kepala dah jarang berlaku. Hanya sebulan sekali bila saya datang period
  • Sangat banyak kurang lenguh-lenguh kaki, malah mampu berdiri lama dengan keje rumah yang makin bertambah huhuhu
  • Suami bertambah sayang.. hanya yang amalkannya sahaja akan faham nikmat kesihatan daripada Allah ini 🙂
  • Badan bertenaga dah takde lesu lemau letih. buat kerja dan tanggungjawab seorang isteri pun makin bersemangat. Senyuman suami selalu terukir.
  • Takde masalah susah buang air besar..sangat lancar..giler best haha
  • Alhamdulillah dah takde kejang kaki/betis (tarik mengkarung-orang utara sebut) dan masa hamil anak ketiga ni takpernah saya alaminya walaupun waktu tu cuaca sejuk.
  • sepanjang kehamilan tiada langsung masalah keputihan dan sentiasa selesa walau ke mana jua saya pergi.
  • memantu kurangkan alergi/sinus
  • mengetatkan miss V
  • jika saya menyusukan bayi, mampu untuk simpan stok..dan saya berhenti menyusu pun saya masih amalkan untuk kesihatan yang lain..bukan semata untuk susu je ye..ia vitamin untuk kesihatan menyeluruh bukan ubat magic banyakkan susu.
  • Efek Kesan pada bayi – kuatkan sistem imun bayi tidak mudah demam, batuk, selsema)
saya sentiasa memilih ESP Shaklee ketika SEBELUM hamil, SEWAKTU hamil dan SELEPAS bersalin

saya sentiasa memilih ESP Shaklee ketika SEBELUM hamil, SEWAKTU hamil dan SELEPAS bersalin

kebaikan esp Shaklee

kebaikan fungsi ESP Shaklee

Ibu yang masih menyusu, sedikit ingatan dan TIPS RAHSIA untuk anda sebagai sahabat terbaik saya :

  1. Jadual mengepam susu HARUS ikut dengan konsisten.
  2. Sentiasa ingat konsep Deman vs Supply iaitu makin kerap kita susukan bayi secara direct dan pam maka lebih banyak susu ibu akan terhasil tau.
  3. Sebab otak akan proses n bagi signal pada badan kita yang bayi memerlukan lebih banyak lagi susu sebab bayi kerap menyusu..jadi badan akan proses untuk hasilkan lebih banyak susu. Sesungguhnya ciptaan ALLAH itu hebat keran DIA Maha Hebat! sebab tu juga kalau kita kurang susukan badan pada bayi, susu pun makin lama makin berkurangan.
  4. Berilah susu pada bayi secara direct lebih kerap..kerana kesannya lebih hebat berbanding secara pam. cari waktu terluang untuk tunjukkan kasih sayang kita pada si manja secara direct dan bersentuhan
  5. Sebaiknya biarkan kulit bayi bersentuhan dengan kulit ibu.
KENAPA SHAKLEE

KENAPA SHAKLEE

Nak berjaya dalam penyusuan, kesihatan ibu juga sangat penting bagi penghasilan susu badan lebih lancar. Sebab tu badan perlukan vitamin yg cukup dengan pemakanan yang SANGAT seimbang setiap hari. Tapi mampukah kita nk alert setiap hari dengan sikap kita yang memilih makanan dan cara penyediaannya??? Shaklee membantu dan inilah jawapan saya… SET PENYUSUAN LENGKAP

Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
______________________________________________
UmmiMama – Kesihatan Nadi Kesabaran
YOUR Shaklee Independent Distributor: [ ID No : 867860 ]
Contact/ Wassap/ SMS    : 013-7089 305

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge