E-book: Kisah Kejayaan Ahli Shaklee

E-book: Kisah Kejayaan Ahli Shaklee

Assalammualaikum dan salam sejahtera, hari ini Ummi nak share mengenai e-book “Shaklee Success Story: Impian menjadi realiti”. E-book ini adalah kompilasi kisah-kisah kejayaan ahli-ahli Shaklee dalam mencapai cita-cita. Ia sebuah kisah motivasi iaitu daripada kepayahan atau kesusahan hidup yang mengubah untuk berjaya dalam shaklee.

Kisah ini elok di baca oleh ahli shaklee itu sendiri mahupun yang berminat untuk menjadi ahli Shaklee. Ia melibatkan pelbagai rank ahli Shaklee yang mengecap kejayaan. Jelas sekali keistimewaan Shaklee itu sendiri yang menarik mereka untuk berjaya.Saya ringkaskan sipnosis atau quote e-book ini di sini.

 

Sipnosis Kisah Kejayaan Ahli Shaklee

Kisah 1: Puan Lyana

Sampai lah satu hari tu pada tahun lepas (bulan berapa tak ingat lak).. yana pi kelas kat KL…. masa tu Aidil (anak yana no 3 tu kecik lagi.. baby2 lagi.. so sebab takde sapa jaga AIdil.. yana angkut aidil pi KL.. NAIK BAS… sampai serdang naik teksi pi tempat kelas tu.. Alhamdulillah dapat gak ilmu baru masa tu.. masa tu ade kelas nak kira2 uv ni.. balik tu.. aisey..! takde lak pengangkutan awam.. rasa nak nangis2 jek.. teksi jarang2 lalu.. tapi fikir balik nak naik teksi duit ni cukup2 jek.. sbb dr serdang nak sampai TBS tak tau bape hengget.. kang klo tak cukup camner nak beli tiket bas pulak.. huhuhu..Aidil lak dah nangis2.. PANAS…yana jalan kaki sampai ke jalan besar.. (bajet nanti kalo naik teksi dapat murah sikit..hihiih. tapi memang sepanjang berjalan tu takde pun tesi lalu..) kesian sangat tengok aidil nangis2.. sampai yana pun TERnangis2 sekali kat tepi jalan tu.. (aku rasa kalo org tengok aku mesti ingat aku lari rumah..nangis2 sambil dukung anak).. SERIUS.. SGTTTTTT SEDIH MASA TU.. kesian anak aku.. kepanasan (ni taip pun sambil nangis2 teringat).. dalam hati masa tu.. AKU NAK BUAT SHAKLEE BETUL2.. AKU NAK BELI KETE.. NEXT TIME AKU DATANG KL AKU TAKNAK NAIK BAS LAGI.. AKU NAK NAIK KETE SENDIRI…!

Kisah 2: Puan Rafaliah

Sharing pengalaman saya sendiri caner saya boleh buat bisnes Shaklee ni.. from ZERO to HERO..:- ))Ramai yang bertanya kat saya, caner saya mula2 buat biz Shaklee ni? Terus terang saya cakap, saya start from ZERO. And i wanna be a HERO. From ZERO to HERO, start SMALL, end BIG. Saya memang takde background marketing, promoting, apatah lagi background bab2 bisnes ni sebab saya dilahirkan dalam family yang takde background bisnes. So why not? Abah saya seorang penjawat awam (dah pencen dah pun..) dan mak saya seorang surirumah sepenuh masa. So, Abah saya memang trained kami adik beradik study elok2, pandai2, untuk dapat secure job and secure future. Tapi, pada saya itu bukan jaminannya. Jaminan yang paling besar dan bermakna ialah bila kita ada bisnes sendiri yang boleh diwarisi turun temurun. Tengok jelah kaum Cina, bapanya hanya ada kedai motor, anak belajar tak pandai pun tapi anak dia boleh sambung perniagaan bapanya. Ini kisah benar kawan sekelas saya seorang bangsa CIna, tak berapa pandai belajar, tapi dia sekarang ni dah Berjaya ada kedai motor besor..belajar takat SPM je pun..

Kisah 3: Puan Nur Laila

Saya listkan disini lesson learnt utk sahabat-shabat & anak-anak ahli shaklee  supaya lebih cepat dapat 5 angka (yg  elum dpt lahhh)
>>> YAKIN anda boleh dapat pendapatan 5 angka melalui Shaklee. >>> Studi & fahami marketing plan Shaklee, mcm mana kira bonus, rank, downline, etc, ada halatuju. >>> FAHAM – BUAT – ISTIQAMAH apa yang mak anda suruh. Jgn amik ringan – master checklist (termasuk amalan rohani, sedeqah, doa, etc). >>> Berani invest utk majukan bisnes >>> Selalu berdamping dgn Mentor anda. >>> Redha & DOa Suami / Mak Ayah

Kisah 4: Puan Nur Zahirah

saya nak share satu kisah yang saya ingat sampai sekarang.dulu,masa mula2 start bisnes,saya sentiasa tak yakin nak konsult customer..nak cadang apa pon saya tak tau.tahap confident saya boleh dikatakan 5% je.(mungkin kurang dari tu).bila org pm,sms,emel..sya cuak.haha.bila ada masuk no yg tak diknali call saya..lagilah saya gelabah!hahaha.sampai pernah orang call,then saya jawab,’saya call cik 3minit lagi ye.saya tengah ada keje urgent’. ni saya tak menipu.tapi berhelah.apa keje urgent tu?ia adalah saya nak belek buku nota saya+saya nak google jap cek betol x jawapan saya nak beri ni.haha.ni obvios berlaku pada 2bulan pertama saya masuk shaklee biz.tapi lama kelamaan,bila orang call saya..saya boleh jawab dengan tenang n cool..sb minda saya sentiasa menanti2kan panggilan dari customers dan bakal customer.camne saya bole jadi cool je jawab?PRACTICE makes PERFECT.saya cabar diri saya unt improve communication skill saya.hahaha.kat ofis pon orang komplen part com skill saya.saya pendiam sangat.huhu.tapi sejak join shaklee,memang improve. saya improve dengan cara bila customer sms atau emel,whatsup..saya reply dengan call dia balik.sebab lagi menusuk kalbu.hehe.lagipon takyah taip panjang2.tapi tengok keadaan la..kalau saya tengah kalut,saya reply sms je.

Ada banyak lagi sebenarnya quote-quote yang menarik daripada pelbagai kisah Hebat ahli shaklee yang lain. Saya kongsikan 6 kisah sahaja di sini.jemput download e-book ini secara percuma. YA PERCUMA! Moga kisah-kisah ini dapat mengINSPIRASIkan anda.

Download E-book percuma ini hari ini!

Shaklee success story

BERMINAT MENCIPTA KISAH-KISAH HEBAT BERSAMA JUTAWAN SHAKLEE?

NAK BACA LAGI KISAH-KISAH REALITI KEJAYAAN?

BERMINAT NAK SERTAI SHAKLEE SEBAGAI AHLI DAN MENCIPTA SEJARAH SENDIRI?

Buat mereka yang baru berjinak-jinak dan ingin menjadi AHLI SHAKLEE. Bolehlah terus berhubung melalui email/sms/WhatsApp:

Rokiah bt. Abd Hamid

Senior Coordinator
013-7089305 Shaklee Independent Distributor
email: rokiahaizal@gmail.com
FB Page : UmmimamaBiz

Comments

  1. Sungguh, harga kejayaan itu sangat mahal
    Fyda Noh recently posted…Breastmilk Jaundice Punca Ibu Tak Susukan BayiMy Profile

  2. All d best unt kakak dan abg ejal serta semua DTS family. U can be better than me n kak laila.
    Ira recently posted…Alfalfa Shaklee menjadikan keputihan lebih terukMy Profile

  3. Good sharing. .semangat sikit rasanye
    Rohaiza Yunus recently posted…coqhealth penawar sakit jantungMy Profile

  4. Setiap kejayaan yang kita kehendakki memerlukan pengorbanan. Kalau orang lain boleh…saya pun BOLEH!
    Mas Anira Tasmin recently posted…PROJEK PACKING, PACKING DAN PACKINGMy Profile

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge