Doa Amalan untuk Wanita (Doa Perawan)

Doa Amalan untuk Wanita (Doa Perawan)

Alhamdulillah..hari ini dah masuk hari ke-7 Syawal. Kalau ikut orang melayu Malaysia ni.. Raya ni makan pasti tak henti-henti..Sekarang dah start pula rumah terbuka tak henti-henti. Makanan yang sedap-sedap memang mudah diperolehi

Gambar hidangan raya

Gambar hiasan: hidangan raya

Bagi kaum wanita, perasaan nak jaga ‘body’, nak jaga badan adalah sesuatu yang wajib, tetapi nak elak makan ni sesuatu yang sukar. Tetapi memang menjadi kewajipan untuk wanita untuk jaga badan supaya sentiasa kelihatan menarik, supaya kelihatan cantik dan yang penting sentiasa kelihatan muda dan sihat dihadapan suami. Yang teramat penting adalah kesihatan dalaman dan luaran.

Sekarangni dah macam-macam fesyen wanita kat luar sana. Jadi wajib sebagai seorang isteri sentiasa kelihatan cantik di rumah mahupun di luar. Untuk siapa??? Kalau bukan untuk suami!! Jangan si suami mencari “pucuk muda” sudahla..Selain pengalaman pengambilan supplemen kecantikan Shaklee, digalakkan amalkan langkah-langkah berikut untuk sentiasa perawan melalui doa amalan wanita ini:

  1. Lepas solat Isya’, ambil air segelas, baca Al-Fatihah 1 kali.
  2. Kemudian baca Ayatul Qursi 1kali
  3. Surah Al-Waqiah, ayat 35-38 sebanyak 7kali.
  4. Kemudian Tiup dalam air dan minuman dan niatkan dalam hati untuk menjaga kecantikan diri untuk kebahagiaan rumahtangga.

Surah Al-Waqiah.
Maksudnya:
“Sesungguhnya Kami telah menciptakan isteri-isteri mereka dengan ciptaan istimewa. (35) Serta Kami jadikan mereka sentiasa dara (yang tidak pernah disentuh). (36).Yang tetap mencintai jodohnya, serta yang sebaya umurnya, (37) Semuanya itu disediakan) bagi puak kanan (38)”.

Semoga bermanfaat. Jika suka boleh tekan butang Share Facebook ya

Comments

  1. Terima kasih kongsikan..nanti leh amalkan..hehe
    Hafizul recently posted…Pendapatan Ke-13 Panduan Menjahit BajuMy Profile

  2. terima kasih kongsikan…. Selamat Hari Raya.
    ema recently posted…Hari Raya EmarieysMy Profile

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge