Cirit-Birit dan Dehidrasi

Cirit-Birit dan Dehidrasi

” Apabila anda menahan sakit, yang lain turut terasa sakit”

Tetiba teringat pulak kata-kata ni masa tonton satu iklan di TV.. kat iklan tu seorang ibu tiba-tiba terkena migrain. Dalam masa yang sama, si anak beria-ia nak tunjukkan hasil lukisan pada ibunya. Tapi ibunya tak dapat tunaikan permintaan anaknya sebab alami sakit kepala yang teramat.

Pasti anda juga pernah alami situasi seperti ni kan? si kecil mungkin tak faham sepenuhnya keadaan anda, tapi dia pasti terasa sedih dan terasing dengan respon yang diberi setelah hasil kerja tangannya tidak dipedulikan. Bila kerap berlaku, emosinya akan terganggu, fokus dan keyakinan diri si anak akan hilang sehingga hubungan antara ibu dan anak boleh renggang.

Semalam Allah beri ujian sakit kepada saya. Selepas bersahur, saya rasa tak sedap perut dan sepanjang hari tu saya kerap ke tandas akibat cirit birit. Semalam juga seorang anak saya demam dan tak dapat ke taska..jadi saya yang menjaganya bersama si kecil 5 bulan. Walaupun badan terasa juga lemah, tapi saya mampu bertahan dan masih bertenaga untuk uruskan anak-anak sehingga lewat petang, sakit saya terus hilang.

minuman elektrolit terunggul... jangan pandang remeh kepentingan minuman elektrolit kerana jika kandungan elektrolit tak seimbang dalam badan atau terganggu, ia boleh membawa maut

minuman elektrolit terunggul…
jangan pandang remeh kepentingan minuman elektrolit kerana jika kandungan elektrolit tak seimbang dalam badan atau terganggu, ia boleh membawa maut

Sebab saya sayangkan anak-anak saya dan saya tahu mereka sangat penting dalam hidup saya, jadi saya takkan sesekali berkira untuk kesihatan diri. Ini rahsia saya selepas bersahur, saya amalkan Performance Drink (PD) Orange. Ia memberi tenaga dengan kekalkan bendalir dalam badan..tambahan bulan puasa dan cuaca pelik yang agak panas dan hujan tak menentu.  Ia juga mencegah dehidrasi. Almaklumlah cirit birit sangat sinonim dengan dehidrasi

 

Bancuhan PD Edit

Rasanya masam-masam tapi sedap walaupun campur dengan air kosong sahaja..nak tambah gula sikit pun takpe. lagi marbeless kalau shake dengan Twister sejuk..huh terangkatttt.. tekak rasa sangat best!

Performance Drink  seperti minuman isotonik memberi tenaga terutama untuk ahli sukan..tetapi ia tidak bergas (bikarbonat) dan kurang gula (less sugar)

Pastinya tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis atau sebarang bahan pengawet tambahan.

Set Hebat Bertenaga..saya ibu menyusu sebab tu saya sangat perlukannya

Set Hebat Bertenaga..saya ibu menyusu sebab tu saya sangat perlukannya

Saya sayangkan anak-anak dan suami..sebab tu saya perlukannya dan saya yakin! Anda bagaimana? Sayangkan keluarga anda?

Elak dehidrasi dengan shaklee Performance Drink

Anda berhak memilih… Jika anda ibu yang BIJAK
========================================
logo shaklee baru 300x187 Terhebat Buat Ibu Ayah

  • ID No : 867860
  • Hubungi/SMS/WhatsApp saya : Rokiah 013 – 7089 305
  • FB Page : UmmiMama Biz
  • Email : rokiahaizal@gmail.com

 

 

Trackbacks

  1. […] Set Shaklee mighty 3 gems memang terbaik! […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge