8 Peranan Suami Ketika Isteri Hamil Yang Ramai Suami Tak Tahu

8 Peranan Suami Ketika Isteri Hamil Yang Ramai Suami Tak Tahu

Sebut pasal hamil atau mengandung, selain isteri yang excited.. Si suami lagila super excited. Apa entah lagi kalau kelahiran yang pertama. Tapi kadar keterujaan si suami akan berkurangan bila masuk anak seterusnya. Tak percaya, cubalah sendiriJ.. Kat sini, saya nak kongsikan 8 peranan suami yang wajib suami lakukan ketika isteri sedang hamil. Ia berdasarkan pembacaan dan pengalaman sendiri. Moga perkongsian ini membuka mata si suami agar lebih prihatin terhadap yang tersayang.

ibu hamil Shaklee

Peranan Suami 1: Jangan menonton TV terlalu lama

Orang lelaki ni, kalau di rumah seolah-olah raja. Katanya penat bekerja, jadi masa berehat hanya di depan TV,walhal isteri tu pun bekerja juga..dahla hamil bawa budak. Kalau siaran TV ada perlawanan bola Liga Perdana lah..EPL la..memang diorang ni kerja duduk depan TV je..ada lagi tu..sanggup duduk mamak malam-malam dengan kawan-kawan nak tonton bola..Ingat-ingatla bang oii.. awak tu nak jadi bapa.. tengok-tengokla kami ni yang ada pembawakan.

read more

Saya tak Malu dalam Perniagaan

Saya tak Malu dalam Perniagaan

Malu punca gagal dalam perniagaan

cara mengatasi rasa malu dalam perniagaan

cara mengatasi rasa malu dalam perniagaan

Pagi ini, saya nak kongsikan mengenai perasaan Malu yang ada pada diri kita semasa menjalankan perniagaan. Diakui, perasaan malu itu perlu, tapi kebanyakannya perlu di campak jauh-jauh. “Kita Mahu, tapi kita malu”, apa yang difikirkan adalah tak selari dengan apa yang dilakukan.

Akibat desakan hidup, dengan kenaikan minyak dan peningkatan kos hidup, ramai yang ingin mendapatkan pendapatan tambahan, tetapi masih amatur dalam perniagaan ini. Sama seperti Shaklee, ramai yang berpusu-pusu nak jadi ahli Shaklee, dan bila dah jadi Ahli Shaklee, terus stop tak tahu buat apa-apa sebab malu dalam perniagaan.

read more

Malang tidak berbau

Malang tidak berbau

Kemalangan datang tidak di duga

tongkat Shakee

Tongkat Peneman Hidup

Betullah peribahasa tu, kemalangan memang tidak dapat di duga dan ia berlaku bila-bila. Sekarangni, Ummi ditemankan oleh sepasang tongkat ni… Sabar je la, sebab semua ada hikmah di sebaliknya. 2 hari yang lepas, ketika suami balik ke rumah, Ummi turun dari tingkat atas seperti biasa nak buka pintu. Kebetulan, petang tu nak balik kampung di Klang sambil berangan-angan nak berjalan-jalan sempena cuti Deepavali.

Sedang turun dari tangga, tiba-tiba…’buk’ Ummi terjatuh. Kemalangan di tangga yang angsung tidak di duga. Kebetulan masa turun tu, tak perasan yang anak tangga belum habis, ada satu lagi anak tangga. Masa tu juga sedang pegang baby dan sambil mata melihat handphone. “aduh, punyalah sakit”, Alhamdulillah baby takde apa-apa. Tapi, punyalah sakit kaki ni, dah tak boleh berdiri, sebab sakit sangat punya pasal. Masa ni berdoa ajela, agar kaki tak patah.

read more

Gempar! Watak Filem Frozen Disney Suka Shaklee Malaysia

Gempar! Watak Filem Frozen Disney Suka Shaklee Malaysia

Watak Princess Elsa dan Princess Anna di shaklee Malaysia

Frozen_Shaklee_Malaysia2

Gempar baru-baru ini, dua watak utama Filem animasi Frozen, iaitu Princess Elsa dan Princess Anna datang ke Malaysia. Yang paling megujakan, mereka berdua ni peminat Produk Shaklee. Produk yang disukai mereka berdua ini adalah Mealshake Shaklee. Mereka juga sempat mempromosikan ESP-Shaklee. Semua ini sempena Promosi Shaklee ESP dan Mealshake bulan Oktober 2014.

Princess Anna bersama Mealshake Shaklee

Princess Anna bersama Mealshake Shaklee

Princess Elsa

Princess Elsa bersama ESP Shaklee

Heheh, begitulah kesan filem Frozen kepada anak-anak Ummi. Selama ni berangan aje nak jadi Princess Elsa dan Princess Anna, hari ni tercapai juga impian mereka. Siap nyanyi lagu kegemaran dan pembakar semangat iaitu “Let it Go” dengan gaya-gayanya. Walaupun dah berbulan-buan filem Frozen mula ditayangkan pada tahun ni, pengaruhnya sangat-sangat kuat.

read more

5 Kesan Shaklee Yang Mengejutkan Diri

5 Kesan Shaklee Yang Mengejutkan Diri

Melalui Shaklee, ramai rakyat Malaysia mahupun di seluruh dunia telah merasai kesan Shaklee ( Shaklee Effect) yang mengubah kesihatan diri, jasmani, rohani mahupun kewangan. Perubahan ini jugalah mengubah saya ke arah yang lebih baik. Bermula sebagai pengguna pada Julai 2011 dan akhirnya mendaftar menjadi ahli shaklee pada Julai 2014, banyak kesan Shaklee yang mengejutkan diri ini. Saya kongsikan 5 Kesan Shaklee disini.

kesan shaklee

Kesan 1: Kekurangan Susu badan

nak susu ibu

Sudah menjadi lumrah seorang ibu iaitu ingin memberikan yang terbaik buat anak-anak. Niat menyusukan bayi secara eksklusif sehingga 2 tahun menjadi idaman buat setiap ibu. Rasa kecewa kerana gagal menyusukan anak pertama, membuatkan azam yang tinggi untuk berikan susu ibu kepada anak kedua saya. Alhamdulillah, ketika susu badan berkurangan, saya dipertemukan dengan set penyusuan Shaklee. Set penyusuan ini dilengkapkan dengan tips-tips penyusuan eksklusif yang ternyata membantu saya berjaya untuk penyusuan sehingga 2 tahun. Alhamdulillah.

read more