Selamat Datang Tahun 2016 ..Perjalanan Baru Bermula

Selamat Datang Tahun 2016 ..Perjalanan Baru Bermula

Assalammualaikum dan salam sejahtera buat semua pengunjung blog ummimamabiz.com. Di kesempatan hari terakhir 2015 ini saya ingin mengucapkan Selamat Tahun baru 2016…Semoga kehidupan kita hari esok lebih baik dari hari ini..dan kehidupan tahun hadapan lebih baik dari tahun ini.

Selamat datang tahun baru 2016

Azam Baru 2016

Bila sebut tahun baru aje, semua akan sebut azam apa yang mereka ingin lakukan pada tahun hadapan..Walhal azam-azam sebelum-sebelum ini pun tak tercapai.. marilah kita mengubah persepsi, semoga ‘perubahan’ yang kita inginkan akan tercapai..jangan jadikan azam seperti ‘mat Jening yang berangan kosong’

read more

Ayuh Berani Bermimpi dan Realisasikan Impian Anda

Ayuh Berani Bermimpi dan Realisasikan Impian Anda

Pernahkah anda bermimpi yang best-best? Jadi orang kaya,kereta besar, rumah besar, pergi bercuti keluar negara… best kan? Pasti ia menjadi impian ramai orang… tetapi berapa ramai yang sanggup bekerja keras untuk mencapainya? Tiada istilah duduk diam jadi senang lenang, tetapi perlu usaha dan keluar dari zon selesa baru lah impian menjadi realiti. Tahun 2016 semakin hampir, bagaimana dengan impian anda?

hidup berani meraih mimpi

Shaklee Membawa Impian Menjadi Realiti

Baru-baru ini, Master Shaklee yang dah lama sebagai ahli Shaklee ada bertanya di wall facebooknya.. Kemanakah destinasi Percutian Shaklee tahun hadapan?sama ada New Zeland atau Switzerland?ramai yang respon inginkan pergi ke Switzerland.. sebab ramai yang impi-impikan ke sana.

read more

Tips Merancang dan Memaksimumkan Cuti Tahun 2016

Tips Merancang dan Memaksimumkan Cuti Tahun 2016

Rancang Cuti Tahun 2016 Anda

Belum pun masuk tahun 2016, dah ramai pun sebenarnya dah rancang cuti-cuti Malaysia. Sebenarnya rakyat Malaysia ni memang suka sangat cuti. Ia disebabkan di Malaysia ni ramai yang ‘family man’ iaitu orang yang mementingkan keluarga..jadi waktu cuti lah waktu sesuai untuk luangkan masa bersama keluarga..jadi bila cuti 2 perkara ni akan di lakukan oleh rakyat Malaysia:

  • Balik Kampung
  • Pergi bercuti bersama keluarga di dalam atau luar negara

cuti cuti malaysia 2016

Bagi saya, balik  kampung tu satu keutamaan terutama saya yang berada di Skudai dan kampung sendiri di Alor Setar dan kampung belah suami di Klang.. Tapi pada masa yang sama..sempatlah juga bercuti-cuti..kisah saya ada saya kongsikan di travelog dalam ummimamabiz.com ini. Kat sini, saya kongsikan tips merancang cuti sepanjang tahun 2016.

read more

Memori 2014: Ziarah Umrah-Istanbul 5 Bintang Tajaan Shaklee

Memori 2014: Ziarah Umrah-Istanbul 5 Bintang Tajaan Shaklee

Hari ini 26 Disember 2015, genap setahun berlalu saya dan suami memperolehi tiket percuma tajaan Shaklee untuk menunaikan umrah dan ziarah ke kota Istabul, Turki. Pada asalnya nak menulis mengenai pengalaman di Turki ini setahun yang lalu..tapi tak kesampaian.. Alhamdulillah hari ini berpeluang berkongsi cerita mengenai lawatan ke Kota Istanbul. Terima kasih Shaklee Malaysia kerana memberi peluang kepada kami berdua yang berada di Skudai Johor ini untuk mengikuti trip 5 bintang ini.

Sebelum Ziarah ke Istanbul Tajaan Shaklee

Orang kata nak seribu daya, taknak seribu dalih… Tapi itulah saya..kalau saya nak sesuatu insyaAllah kita doa dan usahkan. Alhamdulillah terpilih juga menunaikan umrah dan ziarah Istanbul secara percuma. Saya katakan ia bukan mudah bagi ahli Shaklee seperti saya untuk berjaya mendapat 2 tiket…Alhamdulillah ia menjadi realiti di bawah keloloaan Shaklee.. Alang-alang buat..buat Shaklee sampai betul-betul berjaya.

read more

Percutian Ringkas di La Stella Water Theme Park Starhill

Percutian Ringkas di La Stella Water Theme Park Starhill

Percutian Ringkas di La Stella Water Theme Park Starhill

Alhamdulillah, hari ini 23 Disember 2015, dapatlah kami sekeluarga meluangkan masa berkualiti bersama-sama sambil bermandi manda. Bila disebut ‘ La Stella Water Theme Park’ seolah-olah kami sedang bercuti di luar negara…Walhal tidak! Sepanjang cuti sekolah ni..memang berjalan-jalan ke luar negeri, padahal kat negeri sendiri ni pun dah banyak tempat percutian menarik seperti legoland, hello kitty town, angry bird activity park, air terjun kota tinggi, desaru dan banyak lagi. Tapi kali ni.. kami pergi dekat kempas je .. ke arah sekolah anak aje…

read more