Contoh Jawapan Surat Rayuan Haji 2016

Contoh Jawapan Surat Rayuan Haji 2016

Contoh Jawapan dari Tabung Haji Berkenaan Surat Rayuan Haji 2016

Jika tidak membuat rayuan, confirm tak dapat… tapi sekurang-kurangnya kita harus mencuba untuk membuat rayuan tak kira untuk diri kita atau mak ayah kita. Di dalam blog ummimamabiz ni, pernah saya kongsikan artikel bertajuk “Wajibkah Menulis Surat Rayuan Haji” pada 2015 yang lalu. Setiap bulan, beribu pelawat yang datang dan saya berharap ia member sedikit sebanyak panduan buat semua.

Permohonan bagi pihak ayah dan mak mertua untuk tahun 2015 yang lalu telah ditolak, tapi tidak bermakna saya akan berputus asa. Tabung haji pun dah ada saluran mudah.. surat boleh di pos, di hantar by hand atau hantarkan sahaja melalui email. Since kerja saya hanya di hadapan computer (buat bisnes Shaklee secara online), jadi saya hanya email surat rayuan haji 2016 yang baru kepada th-info@lth.gov.my . Jawapan daripada pihak tabung haji adalah saya kongsikan di sini.

read more

Betul ke susah nak buat jualan dalam Instagram

Betul ke susah nak buat jualan dalam Instagram

Sebanarnya tidak susah untuk berniaga di dalam media social ni, asalkan anda memperolehi ilmu. Kadang-kadang tak perlu membuat kesilapan dengan mencuba trial dan error, tetapi melalui ilmu..masa dapat dipendekkan. Di dalam blog ini, saya pernah memperkenalkan teknik manipulasi instagram. Ramai yang dah Berjaya buat duit dengan instagram. Tahun ini, muncul pula teknik yang lebih advanced dipanggil revolusi manipulasi instagram 2016, yang memperkenalkan teknik jualan instagram.

Secara ringkas, mari kita lihat teknik asas untuk buat jualan di instagram

read more

Cara Terima Duit Mobile Transfer Maybank2u Guna Handphone Sahaja

Cara Terima Duit Mobile Transfer Maybank2u Guna Handphone Sahaja

Pakai Handphone Sahaja Boleh Terima Duit dari Mobile Transfer Maybank2u

Pernahkah kawan-kawan tiba-tiba terima sms yang orang nak masuk duit guna Mobile Transfer Maybank2u? Tiba-tiba dapat Txn ID dan kemudian dapat pula nombor PIN untuk terima duit? Mungkin kebanyakan orang dah tahu, tapi inilah pengalaman pertama saya terima bayaran Shaklee menggunakan Mobile Transfer Maybank2u Apps.

Apa itu Mobile Transfer Maybank2u?

Mobile Transfer Maybank2u adalah cara kita terima duit hanya menggunakan handphone. Semuanya hanya menggunakan Maybank2u Apps. Ini bermakna, kita boleh juga boleh hantar dan terima duit hanya menggunakan handphone. Best kan? Memudahkan lagi keadaan untuk terima dan hantar duit hanya menggunakan handphone. Oh ye, saya difahamkan, duit mesti diambil (di pindahkan ke akaun maybank kita) dalam tempoh 24 jam. Yang penting kena ada Tx ID dan Nombor PIN. Jadi mudahlah saya nak terima bayaran pembelian produk Shaklee atau orang yang nak mendaftar ahli Shaklee kan?

read more

Tutorial Langkah-Langkah Mengisi Gred Secara Automatik Menggunakan Microsoft Excel

Tutorial Langkah-Langkah Mengisi Gred Secara Automatik Menggunakan Microsoft Excel

Langkah-Langkah Mengisi Gred Secara Automatik Menggunakan Microsoft Excel

Selamat kembali ke sekolah kepada semua Guru-guru. Hari ni saya Cuma nak kongsikan bagaimana untuk mengisi Gred secara automatik menggunakan Microsoft Excel. Saya bukannya seorang guru, tetapi ada ternampak suami menggunakan Microsoft excel untuk masukkan markah. Al maklumlah, sekarangni di UTM pelajar sedang menghadapi peperiksaan…So kerja lecturer pun apa lagi,menanda dan memasukkan markah. Mungkin ramai yang dah tahu, tapi buat yang tak tahu boleh mencuba ye… Jadi..Meh saya kongsikan tutorial langkah-langkahnya

read more

5 Testimoni Kesan Vivix di Antarabangsa

5 Testimoni Kesan Vivix di Antarabangsa

5 Testimoni Kesan Vivix di Seluruh Dunia

Sempena Promosi Tahun Baru 2016 iaitu Vivix Shaklee, saya teruja nak kongsi testimoni-testimoni hebat vivix di pasaran antarabangsa. Untuk pengetahuan semua, vivix Shaklee ni bukan sahaja di jual di Malaysia, bahkan ia juga dijual di seluruh dunia. Tapi jangan risau, Shaklee ni adalah halal. Di blog ini, saya ada kongsikan pelbagai testimoni dari rakyat Malaysia sendiri dengan kesan utama iaitu untuk:

Dan banyak lagi.. Ok kali ini, saya sertakan beberapa cerita mereka yang telah memperolehi kebaikan vivix shaklee.

read more