PENTINGNYA PENYUSUAN SUSU IBU BUAT BAYI PRAMATANG

PENTINGNYA PENYUSUAN SUSU IBU BUAT BAYI PRAMATANG

Alkisah ibu bayi pramatang

Sedang syok beraya di Klang, tiba-tiba dapat panggilan dari Johor Bahru daripada seorang ibu baru.Ibu ini mengadu yang beliau melahirkan bayi pramatang. Yang lebih menyedihkan, bayi dah lahir 30 hari yang lalu dan sedang berada di hospital. Tambah menyedihkan, susu badan tidak mencukupi, walau telah berusaha untuk berikan yang terbaik untuk bayi tercinta

Bayi Pramatang

Maksud bayi pramatang adalah bayi yang dilahirkan kurang daripada 37 minggu. Macam kes ibu ini, bayi ini dilahirkan ketika kandungan mencecah 35 minggu… Bayi yang dilahirkan adalah sangat kecil,beratnya dalam 1.1kg…sebab kurang berat inilah bayi tersebut ditahan. Sebenarnya, saya sendiri melahirkan bayi pertama dan kedua ketika kandungan 35 minggu. Tapi Alhamdulillah, berat baby OK..so takdelah kena tahan kat hospital. Baby Asfa, paling best..sebab dapat menyusu badan sepenuhnya sampai 2 tahun berkat mengamalkan set penyusuan Shaklee.

read more

Pelajar UTM Kongsi Pengalaman Amal Set Kulit Shaklee Dalam Masa 6 Hari

Pelajar UTM Kongsi Pengalaman Amal Set Kulit Shaklee Dalam Masa 6 Hari

Pelajar UTM Kongsi Pengalaman Amal Set Kulit Cantik

Alhamdulillah..baru-baru ini saya dapat feedback percuma daripada seorang pelajar Universiti Teknologi Malaysia  (UTM) Skudai berkaitan pengambilan set kulit cantik shaklee. Sebenarnya, ramai je pelajar-pelajar universiti seperti UiTM, UKM, USM yang ambil vitamin Shaklee dari saya… tapi kebanyakannya adalah wanita untuk lebih sihat dan lebih cantik

Anda cantik luar dan dalam

Kalau ikutkan pelajar ni takde duit, takde pendapatan..yang ada pun biasiswa atau pinjaman pelajaran…tapi mereka yang menyayangi diri, lebih utamakan kesihatan dalaman dari duit. Yelah, duit boleh di cari tetapi kesihatan tidak. Kesihatan adalah anugerah yang perlu di jaga dengan baik. Biasanya kalau pelajar lelaki akan sibuk dengan gajet..dengan motosikal dan sebagainya..tetapi untuk pelajar wanita.. kesihatan dan kecantikan dalaman dan luaran adalah sangat-sangat penting.

read more

Promosi September 2015: ESP Shaklee Yang Cun

Promosi September 2015: ESP Shaklee Yang Cun

Promosi ESP – Energizing Soy Protein

Alhamdulillah, September 2015 sekali lagi sekali Shaklee buat promosi mengejut untuk ESP iaitu Beli 6 Percuma 1. Jika masih ingat lagi, kali terakhir Shaklee buat Promosi ESP adalah Oktober 2014 dan Mac 2015.. Lama dah dan masa tu..berebut-rebut orang dapatkan ESP Shaklee ni. Alhamdulillah, bulan September ini, ESP muncul lagi dengan promosi yang sama. Bahkan lebih menggegarkan. Oh ye, selain OFFER PROMOSI Beli 6 Percuma 1, Shaklee juga Offer BELI 2 Pada Diskaun 5%… Best kan?

promosi ESP Shaklee beli 6 percuma 1

Pengguna ESP semakin bertambah

Semakin lama, semakin bertambah pengguna Shaklee. Ini semua disebabkan banyak sangat kelebihan ESP ni. Kalau di Malaysia, ESP nilah menjadi tarikan ramai. Lihat sahaja gambar-gambar di bawah, memang terbukti semakin ramai pengguna. Tanya saje pakcik google, sure tuan-tuan dan puan-puan boleh jumpa berapa banyak testimony Shaklee.

read more

Ia Sangat Penting vs Sangat Sensitif

Ia Sangat Penting vs Sangat Sensitif

Ia adalah Sangat Penting Tapi Sangat Sensitif tau ibu-ibu..

Penting Sebab ia adalah suatu yg UTAMA membantu dalam menghasilkan susu ibu..
WOW sangat hebat hasilnya kalau kita berjaya dapatkannya!
Ia ada dalam ikan..sebab tu ramai ibu akan jadikan sebagai menu utama setiap hari..termasuklah saya 🙂

Tapi Hati2 ye ibu2…
Setiap hari kita teruja nak dapatkannya…
Tanpa kita sedar…yg dikendong keciciran begitu saja..
Sebab ia sangat sensitif pada susu tinggi.

Ia adalah PROTEIN

Penting Sebab Sesuatu yg UTAMA membantu dalam menghasilkan susu ibu.. WOW sangat hebat hasilnya kalau kita berjaya dapatkannya

Penting Sebab Sesuatu yg UTAMA membantu dalam menghasilkan susu ibu..
WOW sangat hebat hasilnya kalau kita berjaya dapatkannya

Sebab apa ia sensitif sangat ni?

Ia wujud pada suhu badan kita dan mudah terhapus pada suhu tinggi..
Jadi bila kita masak sumber protein (cth ikan goreng) pada suhu tinggi, banyak protein telah musnah masa proses memasak tu.

read more

ESP Shaklee Terbukti Membantu Ramai Rakyat Malaysia

ESP Shaklee Terbukti Membantu Ramai Rakyat Malaysia

ESP Shaklee Memang Terkenal

Bila sebut sahaja pasal Shaklee, ramai peminat Shaklee di Malaysia akan merujuk kepada ESP. Walaupun Shaklee mengeluarkan banyak vitamin yang lain, ESP tetap menjadi pujaan hati. ESP atau nama panjangnya Energizing Soy Protein juga merupakan penyebab saya jatuh cinta dengan Shaklee hampir 4 tahun yang lalu. Sehingga kini, saya dan suami pasti takkan miss untuk mengambil ESP. Disebabkan kebaikan yang diperolehi… Takkan lah sampai 4 tahun kami ambil ESP kan??

ESP ada pelbagai guna… Jom baca pelbagai kegunaan Testimoni-testimoni berikut:-

read more