Betul ke Ramai Nak Jadi Ahli Shaklee?

Betul ke Ramai Nak Jadi Ahli Shaklee?

TINJAUAN FENOMENA MENJADI AHLI SHAKLEE

Betul ke Ramai nak jadi ahli Shaklee? Dan betul ke ramai yang dah jadi ahli shaklee? Persoalan ini mesti ditanya oleh orang ramai pengguna shaklee sama ada ingin melibatkan diri dalam bisnes shaklee ataupun sekadar ingin menjadi ahli untuk makan sendiri. Pasaran perniagaan Shaklee sebenarnya masih besar dan peluang untuk memulakan bisnes masih ada kerana hampir 90% lebih rakyat Malaysia belum menggunakan produk Shaklee.

Mengikut tinjaun di google search, ramai pengguna yang berminat untuk menyertai Shaklee sebagai agen. Antara katakunci yang sering dicari adalah ahli shaklee, ahli shaklee percuma, ahli shaklee online, pengedar Shaklee, pengedar shaklee johor bahru, nak jadi ahli shaklee dan banyak lagi. Katakunci-katakunci ini sering dicari dan menjadi kegemaran ramai pengedar mempromosikan blog atau website masing-masing.

katakunci ahli shaklee 1

katakunci ahli shaklee 2

Katakunci carian cara menjadi ahli shaklee

Katakunci carian cara menjadi ahli shaklee

Mengikut tinjaun pengiklanan di facebook, masih ramai yang berminat dan ingin mengetahui bagaimana menyertai shaklee. Gambar berjabat tangan di facebook telah mencapai 65000 orang, dengan 265 orang LIKE dan lebih 78 orang komen dalam masa sebulan di paparkan. Hit harian di ummimamabiz.com juga menunjukkan ramai yang sedang mencari peluang menjadi ahli shaklee seperti dipaparkan di feedjit di bawah

iklan faccebook ahli shaklee

sambutan nak jadi ahli shaklee di facebook

sambutan nak jadi ahli shaklee di facebook

feedjit live traffic ahli shaklee

Hit carian ahli shaklee

Daripada tinjauan ringkas online ini, jelas sekali masih terlalu ramai orang atau pelanggan yang mengintai peluang menyertai Shaklee.Oleh kerana testimoni kebaikan shaklee terlalu banyak, ramai juga yang ingin menjadi pengguna setia produk ini. Daripada tinjauan ini juga, ramai yang tidak mengetahui bagaimana caranya untuk mendaftar keahlian dan oleh itu, saya kongsikan tips-tips dan cara bagaimana menjadi ahli shaklee

CARA MENJADI AHLI SHAKLEE

Secara umum, terdapat dua cara untuk menjadi ahli. Iaitu:

CARA 1

Membuat pembayaran yuran sekali seumur hidup sebanyak RM65. Kos pengeposan sebanyak RM10 untuk semenanjung dan RM20 untuk sabah dan sarawak. Apabila mendaftar sebagai ahli, secara atomatik anda bergelar pengedar shaklee yang sah dan boleh membeli semua produk shaklee pada harga ahli dan dapat berjimat.

CARA 2

Untuk menjadi ahli shaklee secara percuma, anda dikehendaki membuat pembelian minimum 200 point UV atau bersamaan RM660 ke atas dan secara automatik menjadi pengedar Shaklee yang sah. Selain dapat keahlian percuma dengan tidak perlu membayar yuran keahlian sebanyak RM65, anda juga telah layak untuk mendapat bonus tunai sebanyak 5% daripada Shaklee. Di dalam Shaklee, terdapat 3 bonus utama iaitu Bonus Tunai, Bonus Kereta dan Bonus Percutian. Bonus ini adalah eksklusif untuk ahli shaklee sahaja iaitu anda!

KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE DI BAWAH UMMIMAMABIZ

1) Semestinya setelah anda menjadi ahli, anda boleh membeli produk Shaklee pada harga AHLI dan mendapat bonus daripada hasil pembelian sam ada untuk kegunaan sendiri atau di jual kepada pelanggan.
2) Kemasukan kepada GROUP EKSKLUSIF iaitu DARE TO SUCCEED. Di dalam group facebook ini, anda sentiasa memberi semangat dan tips untuk berjaya. Ramai yang menjadi ahli pada asalnya membeli produk untuk kegunaan sendiri, tetapi lama kelamaan menjalankan bisnes shaklee. Ini kerana di sini, caj- caj positif yang banyak mampu merangsang untuk pemikiran ke arah yang kehidupan yang lebih baik. Keutamaan kami adalah amalan rohani sebagai bekalan untuk dunia dan akhirat. Tiada paksaan untuk menjalankan perniagaan dan bergantung kepada individu untuk melakukan atau tidak
3) Khidmat Nasihat dan Latihan Perniagaan – Khidmat Nasihat untuk memulakan perniagaan secara ONLINE dan OFFLINE. Kebanyakan AHLI di bawah Group kami ada diberikan latihan khas bagaimana untuk Berjaya. Tips-tips Master yang berjaya akan dikongsikan dan apa yang diperlukan hanya meniru semula apa yang orang berjaya lakukan.
4) Perniagaan secara Sepenuh masa atau setengah masa di rumah ( Work-at-Home Mom) – Sejujurnya, ramai ibu-ibu yang bekerja merasa tidak puas hati dengan persekitaran kerja sekarang. Pergi kerja pada waktu pagi meninggalkan anak kecil, merupakan perkara yang paling sukar dilakukan oleh seorang ibu walaupun gaji yang diperolehi adalah tinggi, namun kepuasa sebenar bersama anak-anak tidak diperolehi. Majoriti ibu-ibu menginginkan waktu bersam anak-anak dan keluarga. Peluang besar bersama Shaklee untuk bekerja di rumah di samping anak-anak dan keluarga adalah peluang yang amat diinginkan.

Sertai Ahli Shaklee Sekarang

KESIMPULAN

Peluang, menjadi ahli shaklee membuka peluang untuk menjalankan perniagaan atau makan sendiri. Jelas sekali pasaran shaklee di Malaysia masih luas dan peluang ini hanya akan diambil bagi mereka yang berminat untuk keluar dari “zon selesa”. Semoga perkongsian ini membuka mata untuk mengubah kehidupan dan kesihatan diri dan keluarga

logo ahli shaklee

Rokiah bt. Abd Hamid

Senior Coordinator
013-7089305 Shaklee Independent Distributor
email:  rokiahaizal@gmail.com
FB Page : UmmimamaBiz

Comments

  1. Shaklee dah jadi macam fenomena sekarang… 🙂

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge