Basic H – First Aid Tanpa Bahan Kimia 1001 Kegunaan

Basic H – First Aid Tanpa Bahan Kimia 1001 Kegunaan

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Salam pagi Ahad yang tenang dan ceria. Hujung minggu ni ramai yang spend time bersama keluarga tersayang kan…Anda pula bagaimana? Selalunya saya dan famili akan keluar berjalan-jalan dan ber’shopping’ (my favorite part tu hehe) 
Tapi hari ni kami sekeluarga hanya duduk di rumah sambil bergotong royong  membersihkan rumah. Seperti biasa kalau cerita bab bersihkan rumah, kebanyakan kita mesti menggunakan cecair pembersih seperti sabun kan..?


Tahukah anda…
–> kebanyakan bahan pencuci serbaguna mengandungi toksin yang boleh meresap ke dalam badan melalui kulit atau sistem pernafasan. 
–> Bahan pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon.
–> Bahan pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan sejenis neurotoksin dan bahan yang merengsakan hidung.
–> Morfolin merupakan bahan toksin yang boleh merosakkan hati dan ginjal.
–> Ammonia yang terkandung dalam bahan pencuci kaca merupakan sejenis bahan racun yang merengsakan kulit,mata dan sistem pernafasan 

Tahukah Anda…
dengan BASIC H
–> Anda selamat 
–> Ia tidak bertoksik, 
–> Tanpa gas beracun, 
–> Tanpa bahan kimia berbahaya, 
–> Tanpa bahan pewangi , 
–> pH seimbang , 
–> Tanpa klorin, 
–> Berkesan meningalkan kotoran berminyak, kepekatan berganda 
–> Penggunaan yg sedikit tapi hasilnya Tip Top dan menjimatkan (hanya beberapa titik)

Shaklee Basic H ni merupakan pencuci biodegradable dan tidak bertoksik yang pertama dikeluarkan oleh Shaklee pada 1960… cube kire dah brape tahun?
Ini yang kak N (pengguna setia Shaklee) kongsikan apa yg beliau buat dgn Basic H tu..
 
1. Saya guna untuk cuci sayur dan buah2an sebelum masak dan beri anak saya makan.
 
2. Saya guna untuk cuci luka atau melecur dan ianya buat luka /lecur cepat kering.
 
3. Saya guna untuk membersihkan meja makan rumah dan rak dapur supaya semut tak memenuhi ruang tersebut.
 
4. Saya guna untuk pastikan sinki saya tak tersumbat.
 
5. Saya guna untuk mop lantai dalam keadaan nak cepat.
 
6. Saya guna air basuhan untuk siram pokok yang hidupnya segan mati tak mahu 
supaya ia segar semula.
 
7. Saya gunakan basic H buat tuam kepala anak saya bila mereka demam.
 
8. Saya mandikan anak saya dengan basic H bila mereka kena gatal2, ekzima atau gigitan serangga.
 
9. Saya letakkan basic H dalam toilet utama serta dapur agar mudah capai bila diperlukan.
 
10. Saya gunakan Basic H untuk keluarkan gula2 getah yang melekat pada baju atau pakaian anak2 dengan senang sekali.
 
11. saya gunakan Basic H untuk lap cermin rumah supaya lebih bersih dan bersinar.
 
12. Basic H bagus digunakan untuk mencuci botol susu anak serta lampin pakai semula  [ cloth diaper] dengan lebih bersih.
 
Haa.. tu baru 12… Kalau nak diikutkan ada 1001 kegunaan.. so apa kata anda explore lagi kegunaan Basic H yang anda boleh cuba
Bila anak demam, kita kene sentiasa tuam mereka… utk pastikan suhu badan tak naik terlampau tinggi.. dan ramai yg SUKA dgn hasil apabila tuam anak mereka dgn Basic H..KENAPA? kerana Basic H ni dapat serap haba 3 kali ganda berbanding kita guna air biasa. Cube baca apa kata Pn Farihah dan Pn Azrin ni..
 
 

Akhir kata Basic H adalah pencuci serbaguna yang wajib ada..
 Marilah kita pastikan setiap sudut rumah, diri dan keluarga tersayang bersih dari bahan-bahan kimia & toksin.
JIMAT untuk WANG anda, 
Bersih, Berkesan & Mesra Alam

 

“Jadikan rumah kita, tempat yang paling selamat diduduki oleh orang yang kita sayangi. Harga tak sampai RM 50 pun..penggunaan yang jimat sehingga lebih dari 6 bulan. Hubungi saya segera! Bertindaklah dengan bijak untuk keluarga anda  ”

 

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
___________________________________________

UmmiMamaBiz [ Rokiah Haizal ] 

Shaklee Independent Distributor [ID No : 867860]
HP/WhatsApp [ 013-7089 305 ]
rokiahaizal@gmail.com

 

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge