Ambil Vitamin Shaklee Tapi Susu Tak Banyak

Ambil Vitamin Shaklee Tapi Susu Tak Banyak

Salam to all mommies dan pengunjung blog UmmiMama Biz (UMB).

Saya pernah ditanya oleh ibu2 yg mengharapkan susu banyak dengan cepat dan mudah.

Antaranya :

“susu saya dah kurang sekarang. Sehari dapat 5oz je. Makan shaklee boleh banyak susu kan?”

“Puan Rokiah, betul ke vitamin Shaklee boleh buat susu banyak?”

“Kenapa saya makan vitamin Shaklee tapi susu tak banyak pun?”

“Saya dah ambil vitamin Shaklee tapi takde kesan pun”

“Kenapa kena ambil banyak sangat vitamin?”

……………………………………………………………………………

Di sini saya ingin berkongsi sedikit ilmu dan info kepada bakal ibu dan ibu2 yang menyusu badan agar tidak berlaku lagi salah faham mengenai vitamin dan penyusuan.

Untuk makluman ibu2, vitamin Shaklee BUKAN UBAT dan BUKAN sesuatu yg AJAIB banyakkan susu.

Susu badan tak boleh banyak dalam sekelip mata…blink blink ehhhh susu dah banyakkkk

Ibu-ibu kena faham , vitamin Shaklee hanya MEMBANTU dalam banyakkan susu badan.

Jadi, sangat PERLU consume vitamin Shaklee bersama tips2 dan rules pengambilan vitamin dan tips banyakkan susu yang hanya EKSKLUSIF boleh didapati daripada Distributor Shaklee anda.

Mieja Mamat 1

Secara asas, sekiranya badan kita dibekalkan vitamin-vitamin yg cukup, ia akan memastikan kesihatan tubuh badan secara menyeluruh, badan sentiasa bertenaga dan cergas, tak lesu tak letih…jadi secara tak langsung, tekanan/stress dapat dikurangkan dlm kehidupan seharian kita.

Dengan itu, badan kita akan mudah menghasilkan susu dengan lancar dan optimum jika disertakan bersama tips2 banyakkan susu.

Dalam apa jua keadaan, manusia disuruh berusaha untuk mendapatkan sesuatu bukan hanya berdoa tanpa usaha.

dan…..

susu jugak tidak akan banyak dengan hanya makan suppliment semata2.

Suppliment adalah bantuan tambahan untuk membekalkan zat-zat makanan yg tak cukup bagi badan kita.

  • Ibu-ibu disarankan KERAP kosongkan breast seperti sesi mengepam/ direct breastfeeding kepada anak paling kurang 2-3 jam sekali.
  • Terus terang saya katakan, makanlah berdozen2 vitamin sekalipun, minumlah berliter2 milk booster, jika konsep Supply vs Demand dianggap remeh dan tak dipatuhi, maka penyusuan menjadi amat sukar.
  • Amalkam Power Pumping.
  • Banyakkan minum air kosong..bukan air ais ye. Elakkan/kurangkan ambil air ais.
  • Jangan skip meals! Susu datang dari pemakanan yg seimbang oleh ibu-ibu. Kalau tak makan, mana nk datang susu kan???
  • Paling penting yakinlah hanya Allah sahaja yang memberi rezeki susu. Bukan manusia atau sesuatu.
  • Konsisten lah dalam amalan rohani seperti berzikir, istighfar kepada Pemberi Rezeki susu ibu.
  • success

========================================

Anda berhak memilih… Jika anda ibu yang BIJAK
========================================
logo shaklee baru 300x187 Baru Ku Sedar Bahaya Anemia

ID No : 867860

Hubungi/SMS/WhatsApp saya : Rokiah 013 – 7089 305

FB Page : UmmiMama Biz

Email : rokiahaizal@gmail.com

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge