5 Kesan Shaklee Yang Mengejutkan Diri

5 Kesan Shaklee Yang Mengejutkan Diri

Melalui Shaklee, ramai rakyat Malaysia mahupun di seluruh dunia telah merasai kesan Shaklee ( Shaklee Effect) yang mengubah kesihatan diri, jasmani, rohani mahupun kewangan. Perubahan ini jugalah mengubah saya ke arah yang lebih baik. Bermula sebagai pengguna pada Julai 2011 dan akhirnya mendaftar menjadi ahli shaklee pada Julai 2014, banyak kesan Shaklee yang mengejutkan diri ini. Saya kongsikan 5 Kesan Shaklee disini.

kesan shaklee

Kesan 1: Kekurangan Susu badan

nak susu ibu

Sudah menjadi lumrah seorang ibu iaitu ingin memberikan yang terbaik buat anak-anak. Niat menyusukan bayi secara eksklusif sehingga 2 tahun menjadi idaman buat setiap ibu. Rasa kecewa kerana gagal menyusukan anak pertama, membuatkan azam yang tinggi untuk berikan susu ibu kepada anak kedua saya. Alhamdulillah, ketika susu badan berkurangan, saya dipertemukan dengan set penyusuan Shaklee. Set penyusuan ini dilengkapkan dengan tips-tips penyusuan eksklusif yang ternyata membantu saya berjaya untuk penyusuan sehingga 2 tahun. Alhamdulillah.

Set Peyusuan Shaklee

Set Penyusuan Shaklee Hebat

Kesan 2: Tiada lagi lenguh-lenguh selepas bersalin

Setelah melahirkan anak kedua, kaki dan badan saya terasa lenguh yang amat sangat. Betullah orang kata, apabila bersalin, banyaklah urat-urat badan putus, dan sebab itulah badan selalu sakit dan lenguh, badan menjadi lemah tidak bermaya. Yang menjadi mangsa adalah suami. Hampir setiap malam, terpaksalah mengurut. Ia menjadi kewajipan suami untuk mengurut saya setiap malam, lepas tu barulah boleh tidur dengan lena. Ia berterusan, sehinggalah saya mengamalkan Set Penyusuan Shaklee bersama Omega Guard. Tanpa saya sedari, saya dah tak minta suami urut dah… Suami pun tegur, saya dah lebih kuat dan bertenaga. Terus saya jatuh cinta dengan Shaklee..memang best Omega Guard ni.

urut shaklee

Tiada lagi sakit urat

Kesan 3: Sakit Lutut Bapa Mertua hilang

Kerusi tongkat

Kerusi Tongkat yang popular untuk solat buat mereka yang sakit lutut

Adalah menjadi perkara yang menakutkan bila mak ayah kita mula memakai tongkat ataupun kerusi solat. Ini semua berpunca daripada engsel lutut yang semakin longgar dan bergesel yang menyakitkan. Ini yang terjadi kepad abapa mertua saya, siap-siap dah pakai kerusi untuk solat di surau. Hinggalah saya hadiahkan set sendi dan tulang. Melalui penggunaan Advanced Joint Health Tablet (AJHT), omega guard dan ostematrix, kesihatan bapa mertua saya bertambah baik. Kerusi Solat dah tak perlu dan yang paling mengejutkan, bapa mertua boleh solat secara penuh maghrib, isyak, solat sunat, solat tarawikh 20 rakaat bersama witir mengalahkan orang muda! Suatu keajaiban yang Allah berikan bersama Shaklee

set sendi dan tulang shaklee

set sendi dan tulang shaklee

Kesan 4: Shaklee sebagai Sumber Pendapatan di Rumah

bisnes shaklee dari rumah

bisnes shaklee dari rumah

Bermula hanya dengan berniatkan untuk berkongsi, tanpa saya sedari, Shaklee telah menjadi sumber pendapatan utama buat suri rumah (WAHM) seperti saya ini. Sebagai seorang surirumah sepenuh masa, saya seronok menjana pendapatan di rumah sambil menjaga anak dan menguruskan rumahtangga. Ia bisnes mesra keluarga dan pendapatan tanpa had. Bahkan, 4 atau 5 angka sebulan adalah tidak mustahil untuk di capai. Syukur, Shaklee megubah hidup surirumah seperti saya.Keputusan menjadi ahli shaklee pada 2 tahun 4 bulan yang lalu memang keputusan yang tepat pada saya.

Kesan 5: Membantu ramai orang perolehi kesihatan dan sumber kewangan yang lebih baik

trust yourself

Saya bermula dengan Shaklee dengan berkongsi kebaikan Shaklee terutamanya melalui penyusuan. Salah satu komponen dalam set penyusuan adalah ESP Shaklee yang menjadi kegemaran ramai. Kesan kebaikan ESP dan vitamin-vitamin Shaklee yang lain memang terbukti berkesan membantu ramai orang. Ada di antara mereka, terus menjadi ahli Shaklee kerana berniat untuk berkongsi dengan rakan-rakan mereka. Pengalaman bersama Shaklee memang mengejutkan!

ESp Shaklee

Inilah 5 kesan shaklee yang mengejutkan diri saya yang mengubah keseluruhan kehidupan saya sekeluarga. Ia terbukti mengubah kesihatan, jasmani, rohani dan kewangan saya keseluruhannya. Melalui proses mentor-mentee di dalam rangkaian ummimamabiz sendiri, proses membentuk pemikiran yang positif dan rohani yang lebih baik dapat dibentuk dengan izinNya. Bisnes-bisnes juga, hubungan dengan Maha pencipta yang memberi rezeki juga perlu dijaga. Itulah kesan Shaklee yang istimewa dan sungguh mengujakan

Berminat nak menjadi ahli Shaklee?

Shaklee independent distributor

Rokiah bt. Abd Hamid

Senior Coordinator
013-7089305 Shaklee Independent Distributor
email: rokiahaizal@gmail.com
FB Page : UmmimamaBiz

Comments

  1. Wow! banyaknya shaklee effect 😉 syukur Alhamdulillah..semoga terus sukses! Amiin..
    nur razali recently posted…Gempar! Jerawat Teruk Kini Hilang!My Profile

  2. Alhamdulillah…saya nak tumpang rasa syukur sgt2 dengan perkongsian ni…
    Mas Anira Tasmin recently posted…ATASI ANEMIA SEMASA HAMILMy Profile

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge