5 Fakta Mengenai Zinc Complex Shaklee Yang Ramai Tak Tahu

5 Fakta Mengenai Zinc Complex Shaklee Yang Ramai Tak Tahu

Fakta mengenai Zinc Complex

Sempena promosi Zinc complex bulan Januari 2016 ni, saya nak kongsikan 5 fakta mengenai Zinc Complex. Ramai yang dah ambil zink ni, bahkan ramai yang dah tahu kebaikannya..tapi masih ramai lagi yang tak tahu kelebihan zinc complex ni. Meh saya kongsikan 5 fakta ini.

fakta-zinc-complex

Fakta 1: Harga Zinc Complex Adalah Vitamin Shaklee Paling Murah

Bila sebut tentang vitamin, soalan pertama adalah mengenai harga vitamin shaklee. Harga sebotol zinc complex 120 biji hanya RM33.75. Tak mahal mana pun dan ia adalah vitamin yang paling murah antara keseluruhan vitamin Shaklee. Menjadikan ia lebih murah, kalau pengambilan sebiji sehari, ia boleh tahan selama 4 bulan. Tambahan, untuk Januari 2016, Promosi Beli 3 Percuma 1 menjadikan ia jauh sangat-sangat murah.

zinc-complex-murah

Fakta 2: Zinc complex Bertindak Seperti Pati Ikan Haruan

Sudah menjadi tradisi masyarakat Melayu, bila lepas bersalin aje… cari ikan haruan. Tujuannya tak lain tak bukan untuk mempercepatkan proses penyembuhan luka lepas bersalin. Sekarang tak perlu lagi nak susah-susah cari ikan haruan. Hanya pengambilan zinc complex setiap hari, ia g menggalakkan sintesis kolagen yang seterusnya membantu memperceptkan proses penyembuhan luka selepas bersalin. Set berpantang Shaklee memang wajib mengandungi zinc complex.

zinc complex ganti ikan haruan

Fakta 3: Zinc Complex Membantu Atasi Ekzema

Sudah pasti ramai yang tak tahu, yang kekurangan zink dalam badan boleh menyebabkan gangguan keradangan dan kulit yang kronik ATAU dipanggil Ekzema. Zinc Complex membekalkan zink dalam penyembuhan jangkitan kronik dan membantu badan memulihkan keupayaan untuk penyembuhan sempurna.

masalah ekzema zink complex

Fakta 4: Zinc Complex Membantu Sistem Pembiakan Lelaki

Yang ini pun ramai tak tahu. Zinc Complex membekalkan zink yang membantu dalam spermatogenesis dan perkembangan organ seks. Ia membantu meningkatkan penghasilan bilangan sperma selain membantu meningkatkan keupayaan seks bertenaga. Tidak hairanlah selain vitamin E Shaklee, zinc complex merupakan vitamin asas dalam set kesuburan lelaki.

sperma meningkat dengan zinc complex

Fakta 5: Zinc Complex Membantu Orang Botak?

Keguguran rambut yang berterusan boleh menyebabkan masalah botak berlaku. Doktor-doktor banyak mencadangkan pengambilan diet yang kaya dengan kandungan zink. Terdapat banyak produk atau ubat-ubatan yang kaya dengan kandungan zink yang membantu mengurangkan keguguran. Zinc Complex merupakan solusi mengatasi masalah botak yang paling murah dan paling mudah. Ia sesuai untuk lelaki dan wanita.

zinc complex membantu orang botak

Alhamdulillah, itulah 5 fakta mengenai Zinc Complex. Ia jelas membantu ramai orang tak kira lelaki mahupun wanita. Tidak dinafikan, zink amat diperlukan oleh setiap manusia. Kandungan yang diperlukan setiap orang adalah berbeza seperti jadual di bawah.

Bayi baru lahir ke 6 bulan 2 mg
Bayi 7–12 bulan 3 mg
Kanak-kanak 1-3 tahun 3 mg
Kanak-kanak 4-8 tahun 5 mg
Kanak-kanak 9-13 tahun 8 mg
Remaja 14–18 tahun (lelaki) 11 mg
Remaja 14–18 tahun (Wanita) 9 mg
Dewasa (Lelaki) 11 mg
Dewasa (Wanita) 8 mg
Wanita hamil (remaja) 12 mg
Wanita hamil 11 mg
Ibu menyusu (remaja) 13 mg
Ibu menyusu

12 mg

Bagi yang ingin mendapatkan zinc complex atau vitamin-vitamin Shaklee atau berminat menjadi ahli shaklee , bolehla terus hubungi saya:

sid320 Cara makan Omega Guard Shaklee untuk anak

Rokiah Abdul Hamid
Senior Coordinator
013-7089305 Shaklee Independent Distributor
email: rokiahaizal@gmail.com
FB Page : UmmimamaBiz

COD: Skudai, Johor Bahru, Pekan Nenas, UTM,Kulai dan Sekitar
cara order shaklee

Comments

  1. Zink boleh halang jerawat naik.. testimoni dr sendiri mmg menjadi!! tu yg best zink complex ni..
    Husna Rahman recently posted…30 TIP CAPAI TARGET KURUS 2016 | KURUS DENGAN MUDAH DAN PERCUMAMy Profile

  2. thanks for info ni rokiah
    Raihanah Ahmad recently posted…Kanak-kanak dan Masalah Peparu PneumothoraxMy Profile

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge