4 Sebab Omega Guard Shaklee Bagus Untuk Wanita

4 Sebab Omega Guard Shaklee Bagus Untuk Wanita

Sempena bulan Promosi Omega Guard ini, saya kongsikan kebaikan Omega Guard yang mengandungi Omega 3 untuk wanita. Artikel kali ini fokus kat wanita,walaupun Omega Guard Shaklee mengandungi Omega 3 yang baik untuk semua.

omega guard shaklee

omega guard shaklee minyak ikan terbaik

  1. Omega Guard Membantu Melegakan Gejala Datang Haid

Bagaimana ye? Ramai wanita akan mengalami rasa kejang dan tidak selesa setiap kali datang bulan. Ini berpunca dari kontraksi yang sangat kuat di uterus yang dirangsang oleh prostaglandins (cecair dalam badan yang berkaitan dengan keradangan). Inilah dinamakan period pain (biasanya,anak-anak gadis akan alami ini, bila dah kahwin mungkin berkurangan)

Omega Guard yang mengandungi Omega 3 mempunyai sifat Anti Radang dimana ia mampu ‘melegakan’ gejala datang bulan ini. Omega 3 juga mampu mengawal hormon dan sekaligus mengubah ‘mood’ wanita.

Kalau si suami tahu, baik hadiahkan kat isteri ye masa tengah datang bulan J

  1. Omega Guard Membantu Melindungi Kanser Payudara

Ada kajian orang luar menunjukkan dengan memakan ikan, ia mampu mengurangkan risiko kanser payudara. Ia kemungkinan ada peningkatan dalam pengambilan Omega 3 dalam pemakanan mereka.Kajian di China terhadap 900,000 wanita menunjukkan mereka yang mengambil omega-3 kurang mendapat risiko kanser payudara (rujukan :livescience)

 

3.Omega Guard membantu melindungi dari Osteoporosis

Tahukan anda apa itu osteoporosis?Menurut laman e-kesihatan, osteoporosis adalah keadaan kemerosotan kepadatan normal tulang, menyebabkan tulang menjadi rapuh. Ia seterusnya menyumbang kepada tulang yang rapuh dari dalam dan seperti span. Masalah yang berlaku pada tulang rangka ini melemahkannya dan menyebabkan risiko tulang retak atau patah semakin meningkat

Statistik menunjukkan wanita lebih terdedah kepada risiko osteoporosis adalah disebabkan penurunan hormon estrogen semasa monopaus! Kajian saintifik oleh British Journal (A systematic review of omega-3 and osteoporosis published in the British Journal of Nutrition in 2012) juga ada menyatakan kesan yang terbaik dari Omega 3 atas ketumpatan tulang. Jelas sekali, omega 3 membantu menangani osteoporosis. Nak lagi best, boleh ambil sekali ostematrix yang membekalkan kalsium untuk tulang
4 Omega Guard Membantu Wanita Untuk sentiasa Happy

Kalau sentiasa Happy kan best, insyaAllah suami pun happy,anak-anak pun happy. Zaman sekarnag ramai yang depress (stress). Kajian atas Omega 3 menunjukkan kesan yang positif terhadapa masalah depression.(Rujukan: Journal of Clinical Psychiatry, omega-3 supplements were found to be effective against major depression (but not anxiety disorders). No stress No pain Always Happy

Kesimpulannya, saya kongsikan kat sini..Omega Guard memang best sebab mengandungi minyak ikan omega 3. Banyak juga yang saya dah kongsikan dalam blog ini berkaitan kebaikan omega guard untuk anak-anak dan lain-lain. Bulan ni best sangat sebab Omega Guard ada promosi. Beli 5 dapat 3 voucher RM20. Berbaloi-baloi

Promosi Omega Guard Shaklee Ogos 2017

Promosi Omega Guard Shaklee Ogos 2017

 

Jom Dapatkan segera hari ini. COD di Skudai Johor dan penghantaran ke seluruh Malaysia

 

sid320 Cara makan Omega Guard Shaklee untuk anak

Rokiah Abdul Hamid
Senior Coordinator
013-7089305 Shaklee Independent Distributor
email: rokiahaizal@gmail.com
FB Page : UmmimamaBiz
cara order shaklee

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge