Cara Untuk Renew Membership Shaklee 2016

Cara Untuk Renew Membership Shaklee 2016

Tiba-tiba kena Ada Yuran Renew Membership Shaklee?

Eh eh tiba-tiba aje Shaklee nak kena renew membership? Dulu kata membership seumur hidup? Relax…cool… Meh cik nak habaq. Korang ada ambil “card fidelity” apa tu???? Atau bahasa kampungnya member kad…contohnya jadi member AEON… sebab nak parking free dan nak diskaun? .pernah kan? Tapi tetap kena bayar kan? Kan? Even subscribe kredit kad pun kena bayaran tahunan… Jadinya, Shaklee pun baru aje memperkenalkan Membership Renewal fee… Atau dalam bahasa melayunya Yuran Tahunan Ahli Shaklee. Yuran yang dikenakan pun hanya RM30, tapi bila korang tahu..sebenarnya macam tak perlu bayar pun yuran tahunan ini.

read more

PENTINGNYA PENYUSUAN SUSU IBU BUAT BAYI PRAMATANG

PENTINGNYA PENYUSUAN SUSU IBU BUAT BAYI PRAMATANG

Alkisah ibu bayi pramatang

Sedang syok beraya di Klang, tiba-tiba dapat panggilan dari Johor Bahru daripada seorang ibu baru.Ibu ini mengadu yang beliau melahirkan bayi pramatang. Yang lebih menyedihkan, bayi dah lahir 30 hari yang lalu dan sedang berada di hospital. Tambah menyedihkan, susu badan tidak mencukupi, walau telah berusaha untuk berikan yang terbaik untuk bayi tercinta

Bayi Pramatang

Maksud bayi pramatang adalah bayi yang dilahirkan kurang daripada 37 minggu. Macam kes ibu ini, bayi ini dilahirkan ketika kandungan mencecah 35 minggu… Bayi yang dilahirkan adalah sangat kecil,beratnya dalam 1.1kg…sebab kurang berat inilah bayi tersebut ditahan. Sebenarnya, saya sendiri melahirkan bayi pertama dan kedua ketika kandungan 35 minggu. Tapi Alhamdulillah, berat baby OK..so takdelah kena tahan kat hospital. Baby Asfa, paling best..sebab dapat menyusu badan sepenuhnya sampai 2 tahun berkat mengamalkan set penyusuan Shaklee.

read more

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2016

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2016

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 2016 DARI SHAKLEE JOHOR

السَّلاَم ُعَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللّٰهِ وَبَرَكَاتُه

Allahu Akbar..Allahu Akbar..Alllahu Akbar..Allah Maha Besar…dan Segala puji-puji hanya bagi Allah yang menghidupkan kita, yang akan mematikan kita nanti dan akan menghidupkan kita semula…
Berakhir Ramadhan, tibalah Syawal… Syawal di sambut gembira pada masa yang sama, marilah berdoa untuk kita bertemu lagi di Ramadhan akan datang… kekalkan istiqamah dalam beribadah kepadaNya..semoga amalan yang dilakukan diterimaNya InsyaAllah

read more

Promosi Shaklee Johor ONLINE Satu Hari sahaja

Promosi Shaklee Johor ONLINE Satu Hari sahaja

Assalammualaikum dan Salam sejahtera…

Walaupun hari ni Promosi satu hari sahaja… saya di Shaklee Johor Bahru dan Skudai ni.. tetap nak KONGSIKAN kepada semua..tak kira yang sempat baca atau tidak. Promosi ni memang tak masuk akal..sebab banyak sangat yang percuma sempena Shaklee National ConferenceInsya. Allah boleh di order dengan menghantar sms/WhatsApp kepada saya sebelum tengah malam HARI INI (29 Mei 2016)…

Dahlah dapat Produk Percuma (Cinch Shake atau Vitamin C) yang harganya boleh tahan best… Dapat pula beg kain Shaklee.. Selain itu boleh juga dapat Lucky dip (Kiranya macam lucky Draw)… memang best sangat-sangat. Antara set-set yang ditawarkan adalah:

read more

Selamat Hari Guru 16 Mei 2016

Selamat Hari Guru 16 Mei 2016

Assalammualaikum dan salam sejahtera

Dikesempatan 16 Mei 2016, saya Rokiah Abdul Hamid dan keluarga ingin mengucapkan Selamat hari Guru kepada semua warga pendidik sama ada yang formal atau tidak formal. Ucapan ditujukan juga kepada mereka yang mengajar dan memperkenalkan saya kepada Perniagaan Shaklee hingga menjadi Pengedar Shaklee yang sah dan bertapak di Skudai, Johor Bahru Johor

Kepada semua warga guru (kebanyakan pengguna setia Shaklee adalah guru-guru), juga mereka yang mendidik anak-anak secara tidak formal, saya ucapkan sekali lagi “Selamat Hari Guru 2016” semoga kita dapat mencontohi Nabi Muhammad S.A.W sebagai seorang guru yang mendidik kita dalam pelbagai bidang di samping sentiasa mengikut Al-Quran dan Hadis sebagai pegangan.

read more